Da li Zvezda bojkotuje FSS?

Na koktelu koji je Fudbalski savez Srbije organizovao u utorak povodom dodele „Zlatne lopte” najboljem igraču Dušanu Tadiću i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju nije se pojavio niko iz najužeg rukovodstva Crvene zvezde.

Nije došao ni predsednik kluba Svetozar Mijailović, kao ni generalni direktor Zvezdan Terzić, poslovni direktor Stefan Pantović ni sportski direktor Blažo Raosavljević. Klub su predstavljali samo članovi Upravnog odbora Vladimir Petrović Pižon i Vladica Popović.

Nakon nedolaska rukovodstva „crveno-belih” nejasno je da li je došlo do novog sukoba između čelnika kluba iz Ljutice Bogdana i ljudi sa Terazija ili su možda Mijailović, Terzić, Raosavljević i Pantović imali obaveze oko predstojećeg prelaznog roka. Terzić je u utorak sigurno bio u Beogradu pošto je na „Marakani” ugostio legendu kluba Dejana Stankovića.

– Klub su predstavljali Vladimir Petrović Pižon i Vladica Spasojević, članovi Upravnog odbora kluba. Sa predsednikom Kokezom imam odličnu saradnju i smatram da dobro vidi Savez, ali ni on nije prisustvovao svečanosti – rekao je Terzić u kratkoj izjavi.

Sukob između Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije, uz povremena kratka primirja, trajao je nekoliko godina. Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana su optuživali Tomislava Karadžića za favorizovanje Partizana označivši ga kao glavnog krivca koji sprečava „crveno-bele” da prekinu višegodišnju dominaciju „večitog” rivala.

Oni su ga više puta pozivali da podnese ostavku, a za svaku spornu situaciju na Zvezdinim utakmicama optuživali su FSS za krađu.

Činilo se da je „rat” prestao dolaskom Slaviše Kokeze, bivšeg potpredsednika Zvezde, na čelo FSS. Pre pet meseci Zvezdan Terzić mu se javno zahvalio što je pomogao klubu sa „Marakane” da reši neočekivan problem oko evropske licence nastao nakon što je Sportsko društvo potrošilo pola miliona evra koje je „Gasprom” namenio za tu svrhu.

Međutim, na meču protiv Voždovca navijači Zvezde su skandirali protiv FSS nezadovoljni što su kažnjeni sa dvesta hiljada dinara zbog isticanja transparenata protiv Uefe. Zanimljivo, Kokeza nedavno nije gledao iz počasne lože derbi susret između Zvezde i Vojvodine već je u društvu Gorana Bunjevčevića i Gorana Đorovića sedeo na istočnoj tribini.

(Katarina Ivanović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaFSS
Komentari (0)
Dodaj komentar