Danas je heroj, a da nije bilo šale – ne bi ni igrao za Vels

Hal Robson-Kanu, čovek je koji je postideo belgijsku reprezentaciju u četvrtfinalu Evra, a danas verovatno ne bi nosio dres Velsa da pre sedam godina jedan fudbaler nije napravio šalu koja će mu promijeniti život.

Iako trenutno nema klub i slobodan je igrač, Robson-Kanu istakao se na EP u Francuskoj. Napadač Velsa postigao je dva gola, a posebno upečatljiv bio je onaj protiv Belgije kada je petom u kaznenom prostoru smestio loptu iza golmana.

Engleski mediji javljaju kako je bivši napadač drugoligaša Ridinga svojim predstavama oduševio novog trenera Evertona Kumana i da će se Velšanin uskoro preseliti na Gudison Park.

Kako je uopšte ovaj rođeni Englez postao reprezentativac Velsa? Odgovor na to pitanje dao je bivši selektor velške reprezentacije, Brajan Flin. On je otkrio neverovatnu priču.

„Došao sam u kamp, u kantinu, gde sam započeo razgovor sa Sajmonom Čurčom oko reprezentacije Velsa. U jednom trenutku pridružio nam se Glen Litl koji je čuo kako sa Sajmonom pričam o Velsu. Glen je ustao, pogledao prema mestu gde je sedeo Robson Kanu i povikao – „on može igrati za Vels, tamo ide na godišnji odmor“. To je bila zafrkancija, šala“, rekao je Flin za BBC.

„Nakon što sam završio razgovor sa Sajmonom, Hal je i dalje sedeo u kantini. Otišao sam do njega i objasnio mu kako se Glen samo šalio. Rekao sam mu: „mene zafrkava, ne tebe“.

„Hal mi je odgovorio: ‘Ne, sve je u redu. Međutim, ja stvarno idem na odmor u Vels.“

„Naravno“, priča Flynn, „odmah mi se upalila lampica“.  „I tako je sve to počelo. Hal je u to vreme igrao za U-19 reprezentaciju Engleske i trebalo mi je 12 meseci da ga nagovorim da pristane da igra za Vels“, zaključio je Flin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

euro2016Hal Robson KanuVels
Komentari (0)
Dodaj komentar