Danas je ispisana istorija tenisa: Ovakva promena u vrhu nije viđena od 2005.

Novak Đoković i dalje je ubedljivo vodeći igrač ATP liste, ali je danas u rangiranju došlo do istorijske promene. Naime, na drugom mestu se od ovog ponedeljka nalazi Rus Danil Medvedev, a posle dugo vremena tu nisu ni Rodžer ni Rafa.

Đoković je danas započeo 312. nedelju na vrhu ATP liste, sa 12.008 bodova, a na drugom mestu je Danil Medvedev „preskočio“ Rafaela Nadala.

Rus ima 9.940, a Španac 9.670 bodova.

Prvi put od 18. jula 2005. godine među prva dva mesta na ATP liste pojavio se neko tko nije Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Endi Marej. Poslednji koji je razbijao dominaciju ove četvorice igrača bio je Lejton Hjuit.

Drugih promena nije bilo, na četvrtom mestu je Dominik Tim, a u Top 10 su još Stefanos Cicipas, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto i sada je 26, Filip Krajinović je napravio korak nazad i sada je 33, a Miomir Kecmanović je pokvario plasman za čak osam pozicija i zauzima 46. mesto.

Laslo Đere je popravio plasman za tri mesta i sada je 54, Nikola Milojević je 146, Danilo Petrović 159, a Viktor Troicki 193. na listi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP listadanil medvedevnovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar