De Minor: Bilo je teško od samog početka, nisam znao šta da radim

MELBURN – Australijski teniser Aleks de Minor izjavio je da je razočaran eliminacijom od Srbina Novaka Đokovića u osmini finala Australijan opena.

Đoković je danas posle nešto više od dva sata pobedio De Minora 6:2, 6:1, 6:2.

„Malo sam razočaran. Nisam dao navijačima mnogo šansi da slave. Suočio sam se sa vrlo dobrim protivnikom, koji je bio na visokom nivou. Moraću mnoge stvari da popravim ako želim da napredujem“, rekao je De Minor na konferenciji za novinare u Melburnu.

Australijanac je najavio da će Đoković da osvoji titulu u Melburnu ako nastavi sa odličnim igrama.

„Rekao bih da je Đoković danas bio najbliži svom najboljem tenisu. Ako bude na tom nivou, definitivno će uzeti titulu. Ono što Novaka čini Novakom jeste kretanje, dubina udaraca. Danas je stalno vršio pritisak. Nisam dobijao lake poene na svom servisu. Bilo je teško od samog početka“, naveo je De Minor.

On je priznao da ni u jednom trenutku nije uspeo da oteža meč srpskom teniseru.

„Znao sam šta mogu da očekujem. Imao sam plan, ali ponekad vaš protivnik otežava izvršavanje tog plana. To je on danas radio. Bio je na drugačijem nivou od mene. Na startu je bio vrlo solidan, a onda se opustio još više. Osećao sam da može da pogodi viner sa svakog dela terena. Nisam znao šta da radim“, dodao je De Minor.

Australijski teniser je istakao da je probao da bude agresivan.

„To je bio plan igre, da ga pokrenem. Nisam uspeo. Kad god sam ga ‘šetao’, bio je dobar. Kada udara lopticu agresivno, ravno, duboko, ne daje mi mnogo šansi da ga napadnem“, zaključio je De Minor.

Đoković će u sredu u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar