Dejan Koturović

Jedan od najboljih domaćih centara, visok 212 cm, Dejan Koturović rođen je 31. marta 1972. godine u Beogradu.

Košarkom se bavi od detinjstva, a profesionalnu karijeru započinje u Spartaku iz Subotice sa 18 godina. U ovom klubu je igrao do 1995. godine, kada prelazi u beogradski Partizan. U toku naredne dve sezone, koliko je igrao u Partizanu, doživeo je vrhunac karijere u domaćoj košarci.

Košarkašku karijeru u inostranstvu započinje u Pariz Sen Žermenu, gde provodi samo jednu sezonu i, nezadovoljan tretmanom, prelazi u turski Ulker. U Turskoj igra dve sezone, a zatim, 2000. godine, prelazi u nemačku Albu. Tokom druge sezone u ovom klubu dobija otkaz zbog neodazivanja na poziv tokom godišnjeg odmora. Nakon ponovnih pregovora, ostaje u klubu do kraja sezone. Sa Albom je osvojio prvenstvo i kup Nemačke i brojne individualne nagrade.

Posle toga, napušta klub i odlazi u Virtus iz Bolonje, u kome igra i danas. Od 1994. godine igra u reprezentaciji Jugoslavije; pauzirao je samo 2000. godine. Sa reprezentacijom je osvojio dva evropska prvenstva i jedno svetsko prvenstvo. Posebno se istakao na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Dušan Koturović

    Za reprezentaciju je igrao samo 2002. i 1995. godine. Igrao je i u „Tau keramici“.

  • Jelena Anđelković

    Ma ja obožavam Koturovića, tako da mi je svaka informacija o njemu dobrodošla.