Delegacija Beogradskog maratona u Karlovcu

KARLOVAC – Delegacija Beogradskog maratona se sastala sa kolegama iz Hrvatske u Karlovcu, a povod za razgovore na temu regionalne saradnje i povezivanja trkačkih događaja u regionu bio je deseti Karlovački cener – jedna od najbržih uličnih trka na 10 k u Hrvatskoj, a prva sa statusom “World Athletics Bronze Label”.

„Želja je da se region ujedini u trkačkim aktivnostima. Prostora za saradnju ima mnogo…Zajednički cilj je promocija bavljenja fizičkom aktivnošću i aktivacija trkačke zajednice iz regiona uz jasnu poruku da ujedinjeni možemo da postignemo mnogo. Na
ovaj način promovisaćemo zdrav način života kroz sport i rekreaciju, a ujedno i turizam u regionu“, izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.
Habuš je podsetio da organizator Karlovačkog cenera Robert Franjković organizuje veliki broj trka na teritoriji Hrvatske i da je bio gost na upravo završenom 35. Beogradskom maratonu. Franjković idejni je tvorac serije uličnih trka Adria run, među kojima su polumaratoni u Zagrebu, Puli i na ostrvu Krk, ali i trke na 10 km poput trke u Karlovcu i Šibeniku.

„Ideja da sarađujemo i razvijamo trčanje u regionu nije nova, nekoliko godina pričamo o tome, ali sada su se stekli uslovi da nešto konkretno i uradimo. Trkači vole da putuju i da se druže, mi to želimo da podignemo na viši nivo, da im olakšamo i damo podstrek. Ideja je da od Beograda i Zagreba sve krene, a da svi od toga imaju korist. U narednom periodu ćemo sve naše ideje koje imamo uobličiti u zvaničnu formu saradnje”, rekao je Franković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar