Denver Bronkosi i Karolina Pantersi na Superbolu

Denver Bronkosi i Karolina Pantersi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, Superbolu.

Denver je u finalu američke fudbalske konferencije (AFC) noćas pobedio akutelne šampione Nju Ingland Petriotse sa 20:18.

Bronkosi su prošli u veliko finale zahvaljujući odbrani, a ključni detalj utakmice dogodio se u prvoj četvrtfini kada je Nju Ingland promašio pretvranje nakon tačdauna. Periotsima je upravo taj jedan poen nedostajao makar za produžetak.

Tom Brejdi odigrao je slab meč, odnosno koliko mu je odbrana Denvera dozvolila. Šampion NFL je na kraju išao na sve ili ništa, smanjio je na 18:20, zatim je išao na pretvaranje za dva poena, ali nije uspeo.

U dugogodišnjem rivalstvu Pejton Mening je tako šesti put u 17 okršaja bio bolji od Toma Brejdija, ali vodi sa 3:1 u pobedama kada se radi o duelima za šampiona konferencije AFC.

Karolina Panters je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Arizonu Kardinalse sa 49:15.

Kvoterbek Pantersa Kem Njuton je tokom utakmice bacio za dva tačdauna i postigao još dva, pa je njegova ekipa ubedljivim rezultatom izborila plasman na Superbol.

Karolina je noćas postigla 49 poena, najviše u ovoj sezoni, a ta ekipa vodi u NFL sa 500 poena. Posledji put kada je neka ekipa postigla 49 i više poena u finalu jedne konferencije bilo je 1990. godine, kada je Bafalo pobedio Los Andjeles Rajderse sa 51:3, u finalu AFC.

Superbol, jubilarni 50. održaće se 7. februara na stadionu San Francisko Fortinajnersa, u Santa Klari.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar