Desilo se, i Federer je to uradio: Pred 50 hiljada gledalaca imitirao ONO Nadalovo (video)

Španski teniser Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer odigrali su egzibicioni meč u Kejptaunu, u Južnoj Africi, pred više od 50.000 ljudi. Rezultat je bio u drugom planu, ali je na kraju slavio Federer sa 6:4, 3:6, 6:3, prenose sportski mediji.

Sav prihod od ovog meča namenjen za edukaciju dece širom afričkog kontitenta.

Dugogodišnji rivali oborili su rekord po broju gledalaca na jednom teniskom meču jer je duel u Južnoj Africi gledalo tačno 51.954 ljudi čime je srušen prošlogodišnji rekord od 42.517 navijača na meču između Rodžera Federera i Aleksandera Zvereva u Meksiko Sitiju.

Postavljeni cilj je bio šala, jer je na meču, koji je odigran na stadionu za ragbi, prikupljeno 3,5 miliona dolara (3,2 miliona evra)! Novac je prikupljen zahvaljujući ulaznicama, sponzorima i večeri na kojoj je bio i milijarder Bil Gejts.

Naravno, tokom meča Nadal i Federer su pokušavali dobro da zabave publiku (Rožer je ispričao zanimljivu anegdotu o Rafinim suzama) i da pokažu i svoju duhovitu stranu, pa se Švajcarac u jednom trenutku odlučio da imitira Rafu, odnosno njegov prepoznatljivi ritual prilikom servisa.

Svojevremeno je i Novak Đoković koristio slične prilike za imitacije Marije Šarapove, Nadala i mnogih drugih, ali je nekima to smetalo, poput Endija Rodika, na primer, koji je srpskog tenisera i zbog toga kritikovao, ističući da mu se ne sviđa Novakov smisao za humor. Istina, kasnije je to objasnio, ali videćemo da li će se oglasiti povodom Rodžerovog smisla za humor…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

federerNadal
Komentari (0)
Dodaj komentar