Divac: U Riju više medalja nego u Londonu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je danas da očekuje više od 100 srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju i više medalja u odnosu na London, gde ih je bilo četiri.

„Prošla godina bila je izuzetno uspešna za naše sportiste. Uspesi su se nizali iz meseca u mesec, a letnji meseci bili su prepuni sjajnih rezultata. Smatram da je to još jedan od pokazatelja da se krećemo u dobrom pravcu i da na kvalitetnim temeljima gradimo olimpijsku 2016. godinu. Do sada imamo 73 kvalifikovana člana za Rio, ali verujemo da ćemo do kraja kvalifikacija premašiti cifru od 100 učesnika“, rekao je Divac na Skupštini OKS u Vrnjačkoj Banji.

Divac je poručio da je 2015. godina bila izuzetno uspešna za srpske sportiste, ali da se nada još boljim rezultatima.

„Smatram da prošlogodišnji uspesi još jedan od pokazatelja da se krećemo u dobrom pravcu i da na kvalitetnim temeljima gradimo olimpijsku 2016. godinu. Osnovni cilj je da obezbedimo uslove za bolje rezultate nego sa OI u Londonu, ne samo veći broj medalja, već i veći broj ostvarenih visokih plasmana“, naveo je Divac.

Na Skupštini je OKS usvojio odluku o usklađivanju novog Zakona o sportu, po dogovoru sa ministarstvom omladine i sporta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

OIriovlade divac
Komentari (0)
Dodaj komentar