„Đoković je najbolji ikad, ali postoji razlog zašto ga ne vole kao Federera i Nadala“

Dijego Švarcman jedan je od mnogih tenisera koji nije osetio kako je pobediti najbolju trojicu svih vremena. Protiv Rafaela Nadala argentinski teniser je igrao devet puta, a protiv Novaka Đokovića i Rodžera Federera četiri puta.

„Protiv Nadala ulazite u meč s nadom da ćete ga pobediti, a onda ubrzo shvatite da je to skoro nemoguće. Protiv Đokovića već u drugom servis gemu ne možete da dišete, prosto neverovatno. Federer vam da više vazduha i prostora, ali tada vam izgleda kao da ne znate da igrate tenis, neverovatno je kako udara lopticu. Sva trojica su čudesni teniseri“, rekao je trenutno najbolji argentinski igrač.

A na pitanje ko je najbolji, 13. igrač sveta odgovara:

„Verovatno Đoković. Ipak je on više puta pobedio Nadala na zemlji i Federera na travi. Rekao bih da je on iznad druge dvojice, ali pričekajmo da vidimo hoće li srušiti Federerov Gren Slem rekord“, odgovorio je Švarcman i objasnio zašto je Đoković među teniskim fanovima manje popularan od Federera i Nadala.

„Federer i Nadal su teniseri koji imaju perfektno ponašanje na terenu. Neverovatno je da su za skoro 20 godina koliko su na turu pokazali tek nekoliko puta svoje frustracije. Dogodi im se nekoliko puta sa sudijama i to je sve. S druge strane, Đoković je totalno drugačiji i deluje da je više običan čovek nego druga dvojica. Na terenu pokazuje dosta više loših emocija, a navijači to ne vole. Onda su tu i brojni Federerovi i Nadalovi navijači koji ga ne vole. Jasno je da nikad neće biti voljen kao njih dvojica“, rekao je 27-godišnji Argentinac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRafael NadalRodžer Federer
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nije to decko moj .ON JE SRBIN,iz zemlje sa 7 miliona stanovnika a pobedjuje svajcarskog i spanskog gradjanina .DA DA tu je stos .I jos jedno sto ZAPAD ne shvata .-NE PRETITE NI U CEMU SRBINU PA NI U TENISU.Mala ponosna zemlja kreativnih i sposobnih ljudi.NE NE nemozete negirati vratite se u istoriju STRUJE ,TELEFONA,MATEMATICARA pa nesto jos nije jasno ko je bio bolji Anstajn ili Novosadjanka u koju se kobojagi zaljubio (iako je bila hroma) ali Djole peva „al bogata sa imanjem i karucama!