Đoković: Najbolji meč ove godine, nisam osećao bolove

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnji meč osmine finala Australijan opena protiv Aleksa de Minora najbolji koji je odigrao od početka godine i istakao da srećan jer nije osećao bolove zbog povrede.

„Stvarno sam želeo da pobedim sa 3:0… Prvih 4-5 gemova su bili tesni. Počeo sam da se osećam opuštenije i slobodnije posle prvog brejka. On je bio nervozniji u završnicama prva dva seta. Iskoristio sam svoje šanse“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni pošto je lako slavio protiv De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2.

Srpski teniser je u šestom gemu prvog seta došao do prvog brejka (bez izgubljenog poena) i potpuno preuzeo inicijativu na terenu. U nastavku je osvojio 14 od 17 gemova i rutinski došao do plasmana u svoje 54. gren slem četvrtfinale.

„Ovo je definitivno moj najbolji meč ove godine“, istakao je Đoković, koji je u prethodnom meču u Melburnu imao problema sa povredom. 

„Srećan sam jer danas nisam osećao bolove zbog povrede. U prvom meču sam se osećao dobro, u drugom ne baš. Hvala mom medicinskom timu, hvala Bogu, svima koji su mi pomogli. Ne želim da slavim prerano. Zadovoljan sam kako sam igrao, kako sam se kretao danas, kako sam udarao loptu. Nadam se da ću tako nastaviti“, dodao je on.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u sredu biće peti nosilac Andrej Rubljov, koji je posle maratona bilo bolji od Danca Holgera Runea sa 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9).

„Andrej je konstantan teniser već godinama. Servis i forhend su mu najjača oružja. Biće to dobar meč“, naveo je Đoković.

Biće to četvrti međusobni duel dvojice tenisera, a Đoković vodi sa 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar