Đoković: Nisam nepobediv

Novak Đoković, drugi igrač planete i najbolji sportista sveta, kaže da se nikada nije smatrao nepobedivim, niti da će se ikada osećati tako.

„Nikada se nisam osećao nepobedivim i iskreno mislim da nikada i neću. Najpre, uopšte ne razmišljam na taj način, a i nije fer da mislis da si nepobediv. Mali je broj sportista koji su karijere završavali bez poraza“, rekao je Novak.

Novinara je konkretno zanimalo da li je Srbin imao osećaj nepobedivosti za vreme dominacije 2011. ili 2015. godine, da bi posle prvog odgovora Novaka istakao da je mislio ‘skoro nepobediv’.

„U našem sportu, to je gotovo nezamislivo. S druge strane, imao sam periode u karijeri, posebno u poslednjih pet godina, kada sam se na terenu osećao izuzetno dobro, sigurno i kada sam osvajao mnogo titula u nizu… Ako baš želite da gledate tako, kroz broj pobeda, to bi onda bila 2011. godina i serija od 42, 43 trijumfa uzastopno. Bio je to fenomenalan osećaj, jedan od onih koji vas tera nas razmišljanje da bi možda moglo i da potraje. Opet, to mi je nekoliko puta odmoglo, dok je 10, 15 ili 20 mečeva u nizu možda i ‘prava mera'“, smatra Đoković.

Novak je pobedom nad Milošem Raonićem (7:6, 7:6), u drugom kolu Završnog Mastersa u Londonu, već obezbedio prolaz u polufinale, dok ga na zatvaranju grupe čega duel ili sa Gaelom Monfisom, ili njegovom eventualnom zamenom Davidom Gofanom.

„Miloš i ja smo odigrali veoma izjednačen meč, u kome je tek nekoliko poena odlučilo. Moglo je da se završi i drugačije jer sam imao sreću da dobijem prvi set u taj-brejku. Takođe, u oba tajbrejka sam na početku zaostajao, zbog lošeg starta, ali sam uspevao da ostanem koncentrisan i da pritiskam njegov drugi servis. Desilo se da je u završetku oba tajbrejka promašio prvi servis što sam dobro iskoristio da uđem u dužu razmenu jer sam znao da ako dođe do dužeg poena ja imam prednost da ga osvojim. Iskreno, morao sam ranije da završim posao u oba dela meča. Nisam zadovoljan time što sam dva puta gubio servis, posebno drugi put – kada sam imao 30:0. Nekoliko loših poteza i sve se promeni, ode u drugom smeru. Miloš svakako zaslužuje sve pohvale, zbog pritiska koji je pravio, agresivnosti… Ipak, smatram da sam morao da imam bolji odgovor. Sve u svemu, dva tajbrejka protiv neverovatnog servera odlična su za samopouzdanje“, zaključio je Novak, a prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar