Đoković o Ivaniševiću: „On je Hrvat, ja sam Srbin. Bili smo ista zemlja“ (foto)

Novak Đoković na sjajan je način krenuo u obranu titule na Vimbldonu protiv nemačkog tenisera Filipa Kolšrajbera. Najbolji na svetu ubedljivo je slavio u prvom kolu sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Ovom pobedom na klupi Đokovićevog stručnog stožera debitovao je i Goran Ivanišević, koji će Đokoviću pomagati tokom ovogodišnjeg Vimbldona, a kako stvari stoje, zadržaće ulogu zamenika prvog trenera Marjana Vajde i kasnije.

Okupljene novinare nakon meča najviše je zanimalo kako je Novak odlučio da uključi Ivaniševića u svoj timu.

“Goran je iz Hrvatske, ja iz Srbije, obojica dolazimo iz zemlje koja se zvala Jugoslavija. Kad sam bio mali i kad sam počeo da gledam tenis, gledao sam Goranove mečeve sa Samprasom. Svi u regionu smo navijali za njega. Kad je Goran osvojio Vimbldon 2001., bio sam deo njegove pripreme u to vreme. Tada sam proveo nekoliko nedelja u Nemačkoj s Goranom na treninzima Nikole Pilića. Smatram da sam imao mnogo uticaja na njegovu titulu te godine“, kroz smeh je rekao Đoković i nastavio:

“Zasad ćemo biti zajedno prve nedelje, videćemo za dalje, sjajno je imati takvog šampiona u svom boksu, nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti“, poručio je Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ĐokovićIvanišević
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Miša

    Samo napred Nole,treba rasturiti tu sujetu medju Hrvatima i Srbima.Ne nose svi mrznju u sebi.

    • AA ( americki alah)

      o kakvoj ti mrznji pricas? Hoces ponovo bratstvo i jedinstvo koje su jedino Srbi platili i to krvlju? Opet da im oprostimo zlocine? Da bi mogli ponovo da nas kolju? Oladi malo entuzijazam, genocidan izrod ostaje genocidan. Saka normaln ih, na zalost ne moze da umanji tu sramotu covecju.