Đoković posle poraza: Nije trebalo da budem ovde, uopšte se ne osećam dobro

Đoković je završio nastup na prvom Mastersu porazom od 109. igrača sveta sa 7:6 (7-3), 4:6, 6:1 u prvom duelu posle dvomesečne pauze zbog operacije desnog lakta.

– Čestitam protivniku jer se sjajno borio i pokazao izuzetan duh na terenu. Osećao sam se kao da igram prvi meč na ATP turu. Bilo je veoma čudno, potpuno sam izgubio ritam, sve… Takođe, mučio sam se malo sa zdravljem prethodnih nedelja. Zahvalan sam što sam se vratio na teren toliko brzo posle operacije, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro – rekao je Đoković, a prenosi Tanjug.

Novak je napravio 61 neiznuđenu grešku za nešto više od dva i po sata igre i poklekao je već na prvoj prepreci.

– Nije trebalo da budem ovde, imao sam operaciju pre pet-šest nedelja i nisam imao nikakva očekivanja za ovaj turnir. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, nisam uspevao da pronađem ritam, posebno na bekhendu koji je uvek bio oslonac – rekao je srpski teniser.

On je istakao da ne zna kakav će mu biti raspored u sledećih nekoliko nedelja.

– Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo plan za dalje. Bog nam uvek zada neki izazov kada najmanje očekujemo, ali i za to postoji razlog.

Za kraj, nije previše želeo da se osvrće na operaciju obavljenu u Švajcarskoj.

– Pročitajte moje saopštenje, tamo sve piše – zaključio je trenutno 13. igrač sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicpovreda lakta
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Poruka a za DM Milana i Anonimni Strucnjaci ostavite coveka na miru.Ako ste bili ili STE nekada to osecali za NDJ da je nas , pa ako ste pravi a niste nikakvi navijaci.Sada ste naj potrebniji , delite uspehe sa NDJ ali i NEUSPEHE Jer on je Srbin i on je NAS Razmislite maloo tome !!!!!!! M i s a

  • dm

    Gledam tvoj pogled i zaključujem da si upso u sektu iz koje nema povratka. Svakako, nije mi te žao a i zašto bi bilo. Naprotiv, ma koliko ogavno zvučalo , veće su moje zasluge prema tebi nego tvoje prema meni. Dok si zarađivao milione ja sam se X puta budio u 2-3 noću i burno proživljavao svaki tvoj dobijeni ili izgubljeni poen. Nije malo reći da sam zbog tebe, navijajući za tebe, gledajući tvoje mečeve, dozivljavao niz stresova. Zauzvrat, dobio nisam ništa osim saznanja da prateći tebe i tebi sličnima sam živeo u navijačkoj zabludi. Kažu mnogo si učinio za Srbiju. Ne mislim da jesi, ne vidim te pomake u svetskom poretku. Pitam se, da nije bilo tebe da li bi Srbija bolje od ovoga prosperirala. Sigurno ne. Veća joj je korist od mog minimalca, mukom zarađenog negoli od tvojih miliona. Tvoj otac i majka su na sva zvona zvonili kako im niko nije pomogao kada su se borili da od tebe i njih napraviš milionere. Razmisli, koliko Srbija ima siromašnih koji danas nemaju ni za veknu hleba i ko priskače u njihovu pomoć. Niko. Zašto bih onda ja i mi morali brinuti i tugovati što ćeš tugovati zbog poraza kojim si izgubio par stotina hiljada dolara ili osećaš da ti je teško što si izneverio mene i moja očekivanja prema tebi. Ne uzbuđuj se previše.

  • milan

    Pusti dolari nikad ih dosta. Kritikovao sam te kad su te svi hvalili i velicali do neba.Ti si obican isluzen konj ili raga narodni. Veliki si igrac bio najveci koga je Srbija imala medjutiv uvek si bio mali covek.Kragujevac veliki park,tvoj kafic u KG gde je kafa i mali kolacic vredeo 1000 dinara.Da ne nabrajam.Vidim kako te hvale kao velikog Srbina.I jesi kad zivis u Monaku.Pa te malo drmne nostalgija a tio odes sa tvojim fondom da pomognes …ai od pomoci 50% je tvoje.Ljudi sirom sveta salju novac za nasu decu…a ti…?Ma birao sam reci dok sam ranije pisao o tebi ,ali recicu ti srpski…picko kosovarska.

  • bambi

    Nole, slusaj da ti kazem. Cinimi se da ces tek sada krenuti da pobedjujes. Ovo do sada je bila samo uvertira. Jos malo, slobodno gubi mec za mecom, tempiraj kondiciju, ritam, snagu. Neka pricaju sta hoce, Nemoj da se osvrces na bilo sta. Vidi, po mojoj proceni za nekih osam meseci tokom kojih ces se malo uhodavati, predstoji ti nepobedivost. Jedna stvar je samo bitna. Uvek kada izadjes na liniju, pre prve loptice, samo pomisli na svoju porodicu, decicu, suprugu, bracu, roditelje, prijatelje. Nema barijere koja tada ne pada. Nista nemoj da brines. Velicina nije nepasti, velicina je ustati kada padnes.

  • Nataša Gajić

    Slava… pad i sunovrat nekadašnje relikvije.- stvar je ustvari u… stvari

  • Pepe

    Kada je bio na vrhuncu slave otpustio je Vajdu I ceo tim koji ga je dotle vodio. Zadržao je propalog tenisera Pepea koga su mu podmetnuli da mu ispere mozak. Postao je Pepeov pomoćni radnik. Vozio je, ne kola svoga sponzora, nego Pepeova sa natpisom „Ljubav I mir“ kada je skrivio sudar. Na Pepeovim seansama sedeo je pored njega i držao govor o ljubavi I miru, životu koji je kao auto cesta itd. Da li je ikada u istoriji sporta neki slavni sportista išta slično radio? Podredio se sumnjivom licu. Nole je bio simbol cele nacije, svetlo u mnogim teškim životima, isticao je često svoje srpstvo, bio je obožavan… Privatno lice ima pravo na privatan život. Ako je sve što si stekao posledica toga baš što nisi privatno lice, onda imaš i moralne obaveze prema svome narodu i obožavaocima, a ne da odbaciš sve zbog jednog Pepea.

    • ILKE

      Potpisujem!

  • Marko

    Nemoj posto poto igrati, bices pamcen po tome sto si izgubio od 109-og igraca na svetu, a ne po onome sto si nam lepo doneo, sve one titule i pobede, koje ce samo oni koji iskreno veruju u tebe pamtiti!

  • Anonimni

    Nole, skripi sve kod tebe, vidi se da ti fali spek, rostilj, nemoze na zelenoj salati da ze izdrzi napor na Teniskim terenima, stzaju mladji brzi izrzivljiji, zato moras da bi se osecao dobro, da zaboravis na Gurua i Vegetarijansku hranu, to mogu samo oni sto nisu fizicki optereceni, pitaj Federera dali on zivi na zelene Salate (Trave) ne kazni samoga sebe bez potrebe.

  • verujem u bolje sutra

    nole, materijal se potrosio..imao si svojih pet minuta, iskoristio si ih najbolje sad je vreme za neke druge momke..uzivaj u onome sto si napravio i u svojoj porodici..za sve postoji pravo vreme..