Đoković pred epsko finale sa Nadalom otkrio šta će mu biti potrebno za pobedu

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je fokusiran na oporavak pred današnji finalni meč na mastersu u Rimu u kom će igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Srpski teniser je u subotu odigrao dva meča. Preko dana je igrao četvrtfinale, a sinoć je u polufinalu posle velike borbe pobedio Italijana Lorenca Sonega 6:3,6:7, 6:2 posle dva sata i 45 minuta igre.

„Uspeo sam da odigram veoma dobro posle drugog seta. Da je Lorenco počeo brejkom, stvari bi bile drugačije. Imao sam šanse da sve zatvorim u dva seta, ali moram sebe da krivim što nisam ranije završio meč“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković je istakao da sa je Sonego svojim nastupom pokazao da se nije slučajno našao u polufinalu, a osvrnuo se i na sutrašnje finale, gde će protiv Nadala braniti titulu.

„Moram da se fokusiran na oporavak. Proveo sam mnogo vremena na terenu, biće mi potrebne sveže noge za Rafu. To mi je neophodno da bih imao šanse protiv njega“, zaključio je Đoković.

Srpski teniser brani titulu i bori se za šesti trofej na rimskoj šljaci, dok će Španac pokušati da osvoji 10. pehar na ovom turniru.

Biće ovo šesti duel dva igrača u finalu Rima, pošto su se prethodno sastajali 2009, 2011, 2012, 2014. i 2019. godine, a Nadal tri puta bio bolji u finalnoj borbi.

Finale između Đokovića i Nadala na programu je danas od 17 sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP Rimfinalenovak djokovicRafael Nadal
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Aj da se kladimo da ce Djoka tokom meca 127 puta reci Je.em ti .ater!