Đoković: Prvo mesto glavni cilj do kraja godine

ŠANGAJ – Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je glavni cilj da do kraja sezone prestigne Španca Rafaela Nadala i vrati se na čelo ATP liste.

Đokoviću na Mastersu u Šangaju, gde je danas eliminisao Italijana Marka Čekinata 6:4, 6:0 za plasman u četvrtfinale, finale garantuje drugo mesto, a osvajanje turnira dolazak na samo 35 bodova manje od Nadala koji je zbog povrede otkazao nastup.

„Učiniću sve da budem ponovo broj jedan. To je verovatno najveći cilj do kraja sezone“, rekao je Đoković posle meča sa Čekinatom, a prenosi ATP.

Srpski as je baš posle poraza u junu od Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa krenuo sa sjajnim igrama, pobedio je na 28 od 30 mečeva, uz osvajanje dva gren slema na Vimbldonu i US Openu i približio se samom vrhu.

„Veoma sam zadovoljan zbog načina na koji sam koristio servis na prva dva meča na turniru. To je jako bitno. Hteo sam protiv Čekinata da igram dužu razmenu i bio sam agresivan kada je bilo potrebno. Drugi set mi je bio perfektan i drago mi je kako sam završio meč“.

Đokovićev rival za mesto među četiri najbolja u Šangaju biće sutra Južnoafrikanac Kevin Anderson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar