Djoković: Prvo mesto i trofeji više nisu prioritet

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da mu prvo mesto na ATP listi, osvajanje trofeja i grend slemova više nije prioritet, već da vrati osećaj pripadnosti i uživanja na terenu.

„Prvo mesto mi više nije prioritet. Promenio sam stav. To ne znači da ću promeniti svoj doprinos ovom sportu. Trudiću se i dalje, ali od Rolan Garosa nisam uspevao da pronadjem ispunjenost na terenu. Psihološki sam imao veliki pritisak, a tenis ipak nije jedina stvar na svetu. Napravio sam velike uspehe i naravno da ću oberučke prihvatiti svaku titulu koju budem osvojio“, rekao je Djoković novinarima u Beogradu.

Djoković je trenirao danas u Sportskom centru Milan Gale Muškatirović, a jedan deo treninga je bio otvoren za medije.

On se nalazi na, kako je rekao, aktivnom odmoru pošto je nastavio s treninzima, ali je dodao i da ima vremena za uživanje s prijateljima i porodicom.

Djoković je odustao od učešća na turniru u Pekingu, ali je rekao da je plan da učestvuje na turniru u Šangaju.

Upitan da oceni ovu sezonu, Djoković je rekao da je apsolutno zadovoljan i da nema za čime da žali.

On je naveo da su mu mnoge stvari pomogle da se dalje usavršava, ali da sezona još nije gotova i da se raduje narednim izazovima na terenu i van njega.

„Cilj mi je da povratim osećaj pripadnosti terenu i uživanja kada držim reket u rukama. Trenutno osećam preveliki pritisak i opterećenje zbog stalnog nametanja istih ciljeva. Jednostavno, izgubio se taj način razmišljanja da moram da budem najbolji“, rekao je Djoković.

On je najavio da će uskoro razgovarati s trenerom Borisom Bekerom o nastavku saradnje i dodao da je dosadašnji rad sa Nemcem bio veoma uspešan.

Medjunarodna teniska federacija najavila je promenu formata Dejvis kupa po kojoj bi se finale igralo na neutralnom terenu, a Djoković je rekao da se teniseri protive toj nameri.

„Mislim da to nije najbolja ideja. Bio je nedavno sastanak i igrači su jednoglasno protiv toga… Loš je raspored termina, a svakom igraču je stalo da igra za svoju zemlju. Medjutim, prvih nekoliko kola igra se posle gren slemova i mnogi moraju da otkazuju. Ide se ka promenama, ali igrači ne mogu previše da utiču“, rekao je Djoković.

Upitan o pisanju medija o njegovom životu, Djoković je rekao da svako ima pravo da piše šta god želi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jaks

    Uživao sam dok sam gledao Đokovića, mnogo sreće je doneo Srbima i Srbiji i dok je planeta Zemlja, mislim, takvog tenisera nećemo imati. Ali molio bih ga da što manje daje ovakve izjave…ili neka igra najbolje što ume, ili nek igra radi relaksacije ili neka se povuče iz tenisa ovenčan slavom. Ništa mu neću zameriti. Ali nemoj da daje ovakve izjave, molim ga, ne priliče broju 1.