Đoković: Vajda je prezasićen putovanjima, ali možda ćemo ponovo sarađivati

Srpski teniser Novak Đoković pred start turnira u Rimu govorio je o razlozima raskida saradnje sa stručnim štabom, koji ga je poslao u visine na vrh ATP liste.

– Zajednička odluka je bila da Vajda, Amanović i Grič više ne putuju sa mnom. Nismo je doneli naprasno, ona je rezultat toga što smo se svi osetili prezasićeno. Nemojte da zaboravite da je Marijan već 30 godina na turu. On se i pre žalio na prezasićenost i zato smo u decembru 2013. godine doveli Bekera. Sećam se razgovora koji sam tada vodio sa Vajdom. Kazao mi je da ne može stalno da putuje sa mnom. Prihvatio je da Beker preuzme ulogu glavnog trenera i tako smo funkcionisali. Video je da ne može stalno da putuje i zato smo odlučili da posle Monte Karla završimo saradnju–rekaoje Novak Đoković za “Blic”.

Velike privatne obaveze su bile prekretnica zbog koje ni kondicioni trener Miljan Amanović više nije sa Novakom u štabu.

– On je moj kum, brat, jedan od mojih najboljih prijatelja. Miljan ima porodicu, tri ćerke i mnogo privatnih obaveza. To ne znači da smo mi završili saradnju! Nijednom od njih trojice nisam zatvorio vrata. Ne znači da nećemo opet da sarađujemo. Samo smo odlučili da je vreme da okrenemo drugu stranu i potražimo osveženje – naglasio je Novak Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

marijan vajdanovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar