Đoković za dve nedelje gubi broj 1 na ovogodišnjoj ATP listi?

Novak Đoković će zbog umora preskočiti Rodžers Cup u Montrealu, turnir koji je osvajao četiri puta. To će ugroziti njegovu vodeću poziciju na ATP listi za 2019. godinu.

U tenisu postoje dve liste – ATP i ATP Race. Na prvoj su ukupni bodovi osvojeni u poslednjih 365 dana, a druga pokazuje samo skor u toku kalendarske godine. Na kraju svake teniske godine liste se, naravno, izjednače.

Đoković je dosad u 2019. godini osvojio 6.725 bodova, 500 bodova više od Rafaela Nadala koji se nalazi na drugom mestu. U borbu za prvu poziciju može se uključiti i Rodžer Federer, koji ima 5.060 bodova, ali on će poput Đokovića propustiti Montreal i priliku za osvajanje 1000 bodova.

Nadal tako u Kanadi, gde turnir počinje 3. avgusta, može titulom (imao bi tada 7.225 bodova) ili finalom (imao bi 6.825 bodova) da preskoči Noleta i u boljoj poziciji dočeka US Open, poslednji Grend Slem godine.

Đokovićeva prednost u odnosu na Nadala je na ATP listi mnogo veća. U poslednjih godinu dana skupio je 12.415 bodova, dok Nadal ima 7.945.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP listanovak djokovic
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • FILIP

    Ukoliko Djokovic izgubi svoje pravo na prvo mesto u svetu tenisa,nece se to odraziti na nestasicu hrane i pijuce vode.Takodje nece stati gradski i prigradski javni saobracaj.Medjutim,desice se nesto mnogo gore.Ni jedna devojka ili zena,u tom slucaju nece ni po koju cenu,moci da zatrudne van bracno.Novak to ima u vidu,i zato se grcevito bot,da ostane prvi na ATP listi.!

  • AA ( americki alah)

    bambi, pozdravi djoku i izljubi ga u moje ime

  • Anonimni

    To je nepošteno, rade sve moguće izmjene u pravilima, da sa prvog mjesta ode prvi i pravi tenisač, a dođe sujeveran.

  • Anonimni

    Boze kakve sve liste nece izmisliti samo da NOVAK nije prvi !!!!

  • Anonimni

    Pa sta onda .RACUNAMO sa 12415 bodova a to je je nadalovih 64% od Djokovicevih . Ajd onda da racunamo od 2005.godine .Ma ite pa se manite zafrkancije broj JEDAN je NOVAK DJOKOVIC u svetu-AMIN!

  • Anonimni

    Ajde bambi ne-eri!

  • bambi

    Joj, pa sta cemo sad? Evo ja cu otici sto pre uprodavnicu da se nakupujem hrane i tekucine. Nikad se ne zna. Mozda ako Djoka izgubi prvo meste, mozda vise nista nece biti kao sto je bilo. Mozda ce Zemlja prestati da se vrti ili ce doci do rata? Ljudi, spasavajte se ko moze. Pohrlite u preventivu. Joj, pa sta cemo sad?