Đokovićeva pobeda na startu AO, a ovo mora da uradi ako želi 1. mesto na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Australijan openu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa 7:6 (7-5), 6:2, 2:6, 6:1.

Sedmostruki šampion Melburna posle borbe u četiri seta i dva sata i 19 minuta igre, izborio je drugu rundu, gde će mu naredni rival biti bolji iz duela Tacuma Ito-Prajneš Gunesvaran.

Novak je pre dve nedelje pobedio svog velikog rivala Rafaela Nadala u finalu ATP Kupa, a ima i veliku šansu da se već na prvom gren slem turniru sezone vrati na prvo mesto ATP liste, uz nekoliko uslova.

Na najnovijoj listi objavljenoj danas, Španac ima 10.235 poena, 515 više od Đokovića, dok se na trećem mestu nalazi Rodžer Federer sa 6.590 bodova, koji još uvek nema teoretske šanse da se bori za tron.

Kako bi preuzeo vodeću poziciju. Srbin mora, pre svega, da pobedi na Australijan Openu, ali ne zavisi sve od njega. On brani titulu u Melburnu, ali pita se i Nadal.

Rafa ne sme da dođe do polufinala turnira, a ako se nađe u finalu i dalje će biti prvi teniser sveta. Ako Nole i osvoji turnir, Nadal mora da dođe bar do polufinala kako bi sačuvao vodeću poziciju na ATP listi.

Ako pak Đoković ne osvoji turnir, čak i da ispadne u prvom kolu, Nadal će i dalje biti prvi teniser sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRafael Nadaltrka za prvo mesto
Komentari (0)
Dodaj komentar