Đokovićevo šokantno priznanje: Hteo sam da napustim tenis

Novak Đoković priznao je koji meč je bio prekretnica u njegovoj karijeri, zbog čega je razmišljao čak i da prestane da se bavi tenisom.

– Hteo sam da napustim tenis 2010. godine posle poraza od Jirgena Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa. Plakao sam posle tog poraza, bio je to težak momenat, sve sam video crno, hteo sam da napustim tenis- rekao je najbolji teniser sveta.u intervjuu za italijanski „Skaj sport arena“.

– Bio je to trenutak transformacije, u tom trenutku sam bio treći na svetu, ali nisam bio srećan, znao sam da mogu više. Tada sam se oslobodio pritiska i počeo sam da igram agresivnije – rekao je Novak Đoković.

O nastavku sezone, prekinute zbog pandemije virusa korona, Đoković kaže da je zvanično najavljena za 13. jul, ali da je neizvesno da li će tada i početi.

– Treniram svakog dana, čekamo da vidimo šta će biti u SAD, jer bi tamo trebalo da igramo u avgustu. Ako ne bude previše rizično, možda i hoćemo. A možda ponovo budemo igrali tek na jesen. Postoji mogućnost i da igramo tek za dva, tri meseca u Rimu. Nadam se da ćemo se vratiti tenisu – kaže svetski broj jedan.

O humanitarnoj pomoći Bergamu, koja je oduševila Italijane, Đoković kaže da nije želeo da se o njoj javno govori, ali da je uputio iz srca.

– Volim Italiju svim srcem i osećam bliskost sa Italijanima. Živeo sam dugo u Italiji, Peruđa i Firenca, kultura i jezik su me uvek privlačili. Osećam se pomalo kao Italijan i ono što se desilo u Milanu, Bergamu i Lombardiji dirnulo je moje srce – kaže Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicporaztenis
Komentari (0)
Dodaj komentar