Dobrev: Da nastavimo niz osvajanja medalja

ZRENJANIN – Beograd će od 10. do 18. septembra biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju, a selektor rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev zadovljan je pripremama odrađenim u Mađarskoj i poručio je da se nada da će nastaviti sa osvajanjem medalja.

„Rvanje je specifičan sport, tako da je veoma teško unapred davati bilo kakve prognoze. Međutim, ako momci budu pokazali svoj pun potencijal i na pravi način primene sve ono što smo radili na treninzima, onda imamo velike šanse da osvojimo medalju. Od 2014. godine sam trener reprezentacije Srbije i na svih prethodnih šest svetskih šampionata smo osvajali bar jedno odličje, pa je moja želja i cilj da nastavimo taj niz, iako će konkurencija zaista biti žestoka“, izjavio je Dobrev, a preneo Rvački savez Srbije.

Uoči takmičenja u Areni, rvači Srbije spremaće se u Zrenjaninu.

„U Zrenjaninu ćemo se potruditi da usavršimo određene detalje. Probaćemo da kroz treninge na otvorenom što je moguće više relaksiramo sve takmičare, a bavićemo se i detaljnom analizom protivnika kroz gledanje video snimaka. Na raspolaganju imam 15 rvača, od kojih će njih sedmorica učestvovati na Svetskom prvenstvu, dok su ostali mladi i veoma talentovani borci kojima će ovaj, jako kvalitetan rad, biti od dragocenog značaja za budućnost“, rekao je selektor Srbije.

Dobrev je naglasio da je Rvački savez Srbije reprezentativcima obezvedio vrhunske uslove za rad i pripreme za Svetsko prvenstvo.

„Od početka godine sproveli smo opsežne pripreme. Počcevši od boravka u Hrvatskoj gde je bio krem svetskog rvanja, preko bazičnih priprema u Belmekenu, gde smo tokom 27 dana obavili onaj najvažniji deo bazičnih priprema, do kasnijeg rada u Turskoj i Mađarskoj. Imali smo svu neophodnu podršku i na tome smo veoma zahvalni“, istakao je Dobrev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar