Đoković pobedio, Srbija vodi 2:0

Posle prvog dana teniska reprezentacija Srbije protiv Rusije vodi sa 2:0 u Nišu u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Posle trijumfa Viktora Troickog nad Karenom Hačanovim 3:2, Srbiji je drugi poen obezbedio Novak Đoković kome je Danil Medvedev predao meč pri vođstvu Srbina 3:6, 6:4, 6:1, 1:0.

Sutra je na programu dubl u kojem se sastaju Nenad Zimonjić i Troicki protiv Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravčuka, dok u nedelju Đoković ide na Hačanova, a Troicki na Medvedeva.

Đoković: Loše sam igrao, ali pobeda je pobeda

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije bio zadovoljan svojom igrom u pobedi nad Danilom Medvedevim, kojom je doneo drugi poen reprezentaciji Srbije protiv Rusije u duelu Dejvis kupa.

Đokoviću je Medvedev zbog umora predao meč pri rezultatu 3:6, 6:4, 6:1, 1:0, pa Srbija posle prvog dana u Nišu ima veliku prednost od 2:0.

„Ne osećam se dobro zbog ramena. Pobeda je pobeda, jeste da je predaja, a krivo mi je jer gajim prijateljski odnos sa Medvedevim. Njegov debitantski meč se, nažalost, tako završsio. Ostvarili smo bitan trijumf i dobili dosta samopouzdanja“, rekao je Đoković za RTS posle meča.

On je dodao da nije siguran da će nastupiti sutra u dublu.

„Iskreno, ne znam da li ću igrati. Selektor je autoritet i taj koji treba da odluči šta je najbolje za ekipu. Dušan Lajović je spreman, postoje razne kombinacije. Nadam se da ćemo sve sutra rešiti oko plasmana dalje“, rekao je Đoković, uz izvinjenje niškoj publici zbog, kako je naveo, loše igre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dejvis kupnovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar