Đoković u drugom kolu turnira u Montrealu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo Mastersa u Montrealu pošto je pobedio 33. igrača sveta Brazilca Tomaza Belučija sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Đoković je u osmom gemu prvog seta napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo u meču. U drugom setu nije bilo brejkova, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio sa 7:4 i posle sat i 49 minuta  obezbedio plasman u drugo kolo Rodžers kupa.

„Čestitam Belučiju jer je igrao dobro i čvrsto, nije odustajao, vraćao je skoro sve loptice i dobro servirao. Mislim da je mnogo napredovao“, rekao je Đoković.

Đoković je protiv Belučija ostvario 250. pobedu na Mastersima. On je jutros odigrao prvi meč na tvrdoj podlozi od marta.

„Bilo mi je potrebno malo vremena da uđem u ritam. Mislim da će mi i takmičenje u dublu pomoći da radim na pojedinim aspektima svoje igre i pripremim se za naredni duel u singlu“, rekao je Đoković.

Đoković je petu uzastopnu godinu prvi nosilac na Rodžers kupu, a taj turnir osvajao je tri puta, 2007, 2011. i 2012. godine.

Prvi teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Džeka Soka i 14. nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar