Donald: Ako postignem gol u derbiju…

Trener Miodrag Božović je od utorka započeo sa situacionim treninzima, radilo se na detaljima, posebno u načinu odbrane i presinga na sredini terena. Bitka se, posebno u fudbalu, dobija baš na tom polju, bez okolišanja potvrđuje i Zvezdin stub u vezi Mičel Donald.

– Ako dobijemo bitku na sredini onda ćemo imati više lopte u posedu i veće šanse da dobijemo i rat. Sredina terena je uvek ključ, ali moramo i golove da postižemo. U tome je ipak suština fudbala – podvukao je Holanđanin.

Za Partizan kaže da ima dobar tim, poštuje sve igrače a izdvojio je Evertona.

– Voleo bih da Everton igra i ne verujem da će biti kažnjen. Poštujem ga kao igrača i profesionalca, bitan je za igru Partizana ali ne mogu određeno da kažem ko je njihov najopasniji igrač. Imaju oni svoje „puške“, imamo ih i mi. Globalno, svi mi igramo fudbal i svako je potencijalna opasnost za rivala. Fudbal je jedan momenat, zato je nepredvidiv i veoma težak za prognoziranje.

Svestan je Donald sopstvene odgovornosti u igri.

– Zadatak mi je da počistim ono što dolazi u odbrani i da ne gubim duele. Da budem „osigurač“ timu jer igramo mnogo ofanzivno. Zato činim sve da dobijem svaki duel, jer sam besan kad ga izgubim.

Holanđanin ima sjajan šut, navijači se veoma dobro sećaju meča sa Ludogorecom i njegov projektil.

Dve godine sam tu i čekam gol na derbiju. Ako ga dam optrčaću pet krugova oko „Marakane“ – prasnuo je u smeh i nastavio. – Zašto da ne, voleo bih da se ponovi situacija kao protiv Ludogoreca, ali sa hepiendom. Ipak, golovi nisu moj posao, oni su samo bonusi.

Holanđanin je već dve godine u Crvenoj zvezdi i upoznao je sve draži, zadovoljstva i tuge derbija.

– Mnogo se radujem i jedva čekam utakmicu. Gladan sam pobede i golova. Mi treniramo i radimo samo zbog ovog meča. Uz sve poštovanje Partizana, ako igramo kao u poslednje dve utakmice, budemo maksimalno agresivni, koncentrisani a i oprezni u potrebnoj meri, verujem da ćemo pobediti.

Derbi ne odlučuje o tituli, ali devet bodova razlike je cilj.

– Nema kalkulacija. U Zvezdi nikad niko ne priča o porazu i remiju. Uvek postoji samo jedna reč – pobeda. Mi smo Zvezda, igramo uzdignute glave, sa prsima napred i zadovoljava nas samo trijumf. Porazi se dešavaju, ali derbi je nešto posebno. Očekujem dobar meč, kvalitetan Partizan ali mi verujemo u sebe.

– Imam dve noge, šta će mi ruka – parafrazirao je svog trenera Holanđanin koji ovog puta neće dovesti porodicu na stadion.

U utorak je počela i prodaja ulaznica za derbi, izostala je gužva, ali svi očekuju dobro popunjen stadion, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaMičel Donald
Komentari (0)
Dodaj komentar