Đorđević: Poštujemo Finsku, daćemo sve od sebe

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da njegova ekipa u dobroj psihičkoj formi dočekuje duel sa Finskom u osmini finala Evropskog prvenstva i da u nju ulazi „kao da je to jedina utakmica koja postoji“.

„Finci su apsolutno za respekt, igrali su produžetke sa Francuskom. Imaju četiri izrazita lidera, duboku klupu, dugo su sa istim trenerom i dobro se poznaju, što je velika prednost na ovakvim takmičenjima. Oni se dobro znaju, pa sa apsolutnim respektom ulazimo u tu utakmicu. To je jedina utakmica koja za nas postoji, tako ćemo joj i prići“, rekao je Đorđević srpskim izveštačima u Lilu.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u nedelju u Lilu od 14.30 protiv Finske u osmini finala Evropskog prvenstva.

Sve utakmice do kraja prvenstva igraće se na stadionu u Lilu, koji je za Evropsko prvenstvo pretvoren u košarkašku halu. Ekipe su danas doputovale u Lil.

„Organizacija je perfektna, bilo je malo naporno, ali kako je nama tako je i svima bilo. Sve izgleda fenomenalno, nadam se da ćemo ovde dugo igrati. Imali smo istezanje u hotelu, jer ovde nema vremena za to pošto svaka ekipa ima sam 45 minuta za trening. Imali smo šuterski trening, da igrači osete parket, koševe i lopte. Srećom, imamo dan više za odmor, takvo je takmičenje, igraćemo u 14.30, dobro znan termin“, rekao je Đorđević.

Upitan da li će ekipa „eksplodirati“ u nokaut fazi i podići nivo igre, kao što je to bilo na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, selektor je rekao da to svi priželjkuju.

„Zbog toga smo radili, daćemo sve od sebe. Takmičenje je takvo da niko ne može da zna kada će, kako i ko odigrati dobro i kada će se razigrati. Mi smo u dobroj psihološkoj formi, igrači imaju sigurnost i to pokazuju na terenu načinom na koji igraju. Samo tako treba da nastavimo, da gledamo svoju igru, ispravimo greške i igramo još bolje“, rekao je on.

„Želimo da probamo da nateramo protivnike da prema nama adaptiraju igru, to je bio cilj od početka. Polako se približava kraj takmičenja, a u stvari je početak (nokaut faze). Momci su dobro podneli put, navikli smo na to, sportisti smo i profesionalci, sada mirno da se koncentrišemo na utakmicu“, rekao je Đorđević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar