Dva gola Atletika u pobedi protiv Juventusa

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Juventus sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Atletiko je poveo u 78. minutu golom Hose Marije Himenesa, a pobedu je obezbedio kapiten Dijego Godin golom u 83. minutu.

Prvu šansu na utakmici imao je Juventus u devetom minutu, kada je Kristijano Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca, a golman Jan Oblak je dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Tri minuta kasnije Leonardo Bonuči zahvatio je loptu glavom, ali je poslao preko prečke. Crno-beli su kontrolisali igru, a dobru priliku propustio je Mario Mandžukić u 23. minutu kada je šutirao pored gola.

U 25. minutu dosudjen je penal za Atletiko, zbog navodnog prekršaja De Šilja nad Dijegom Kostom, a posle pregledanog snimka sudija Feliks Cvajer poništio je odluku. Nedugo zatim Atletiko je mogao da povede posle dobrog udarca Antoana Grizmana sa ivice šesnaesterca, ali je golman Juventusa Vojčeh Ščesni odbranio.

Posle toga uzvratio je Juventus preko Dibala u 34. mintu, a Oblak je dobro intervenisao. Do kraja poluvremena nije bio ozbiljnijih prilika.

Dijego Kosta, koji će propustiti revanš utakmicu zbog kartona, imao je odličnu priliku u 51. minutu. Asistirao mu je Grizman, a Kosta se oslobodio protivnika ali je iz dobre situacije bio neprecizan. Tri minuta kasnije lopta je pogodila prečku posle pokušaja Grizmana da lobuje golmana gostiju.

U 70. minutu gol za Atletiko postigao je Morata, ali je sudija posle pregledanog snimka poništio pogodak zbog prekršaja napadača madridske ekipe nad Djordjom Kjelinijem.

Atletiko je poveo u 78. minutu golom Himenesa. Morata je posle kornera glavom spustio loptu, ona je pogodila Mandžukića i odbila se do Himenesa kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Prednost je četiri minuta kasnije udvostručio Godin koji se najbolje snašao posle izvedenog prekida i gužve u šesnaestercu.

Juventus je u završnici imao dve šanse, u 90. minutu pokušao je Federiko Bernardeski, a golman Oblak je odbranio, dok je tri minuta kasnije Ronaldo glavom poslao loptu preko prečke.

Revanš utakmica igra se 12. marta u Torinu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar