Džin sa Balkana: Ima samo 18 godina, a visok je čak 231 cm (foto, video)

Bobi Marjanović je sa svojih 221 cm trenutno najviši košarkaš u NBA ligi, ali uskoro bi mogao da ga nadmaši Robert Bobrozki, novo čudo sa Balkana. Sa nepunih 19 godina, ovaj Mađar rođen u Rumuniji, ima 231 cm i najviši je košarkaš planete, a očekuje se da će porasti još koji centimetar.

Rođen je u Aradu, otac mu se bavio košarkom, a majka odbojkom i rukometom. Sa osam godina je bio višei od majke koja ima 186 cm, a već sa 12 je nadmašio oca i dogurao do 218 centimetara. Zbog nenormalnog rasta bio je meta medicinskih ispitivanja i ustanovljeno je njegova visina nije posledica hormonske bolesti već je rezultat genetike.

Bobrozki je napustio Rumuniju sa 14 godina i otišao u italijsnki klub Stela Azura u kojem je ponikao NBA as Andrea Barnjani, nekadašnji prvi pik na draftu.

Robert je pojavom odskakao od vršnjaka, ali mu je nedostajala mišićna masa i pokretljivost. Imao je vrlo nespretan hod, pa je još pre nekoliko godina postao internet senzacija.

Pre tri godin se preselio u Ameriku, na Institut “Spajr” u Ohaju, koji je osnovao Olimpijski komitet SAD, a od januara 2018. godine pohađa “Grand River akademiju”. Govori nekoliko jezika, među kojima je i srpski. Nosi broj cipela 53, a noge su mu dugačke 140 cm.

Ako mu zvezde budu bile naklonjene Rob Bob, kako ga zovu, postaće naslednik čuvenog zemljaka Georgija Murešana u NBA.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

košarkašnajviši čovekRobert Bobrozki
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nije mu lako.