Džo Kol: Mesi je najbolji fudbaler svih vremena, osvojio je sve

LONDON – Nekadašnji engleski reprezentativac Džo Kol smatra da je fudbaler Pari Sen Žermen Argentinac Lionel Mesi najbolji igrač u istoriji ovog sporta, prenose britanski mediji.

Džo Kol je istakao da Portugalac Kristijano Ronaldo i Argentinac Dijego Armando Maradona ne mogu da se porede sa Mesijem. On je dodao da jedino Pele može da se uporedi sa fudbalerom Pari Sen Žermena.

„Uvek će biti rasprava ko je najbolji igrač u istoriji. Ali Mesi je prekinuo sve rasprave o sadašnjoj generaciji, jer je on osvojio sve“, rekao je Kol za BT Sport.

Nekadašnji engleski reprezentativac je naveo da je Mesi osvajanjem titule na Svetskom prvenstvu u Kataru zaokružio trofejnu karijeru.

„Mesi je imao poteškoća na ranijim Mundijalima, a to je izazvalo pitanja. Nikada nisam video igrača poput Mesija. Smatram ga najvećim igračem svih vremena. Samo Pele može da se meri sa Leom. Mesi je nadmašio Ronalda i Maradonu“, zaključio je Kol.

Kol (41) je profesionalnu karijeru počeo u Vest Hemu, a potom je igrao za Čelsi, Liverpul, Lil, Aston Vilu, Koventri i Tampa Bej. On je igračku karijeru završio 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar