Evroliga nudi ABA B licencu za šampiona

Skupština ABA lige objavila je danas ponude koje je dobila za učešća u takmičenjima Evrolige i FIBA Liga šampiona, a saopštila je i da je zbog nedovoljno informacija odbila da se učlani u kompaniju koja će biti osnovana da bi se upravljalo novim takmičenjem.

U saopštenju lige navodi se da je Evroliga ponudila ABA trogodišnji ugovor koji garantuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19.

„Prihvatanjem ovog ugovora ABA liga bi dobila B licencu koja šampionu garantuje mesto u Evroligi, kao i minimum tri mesta u Evrokupu za naredne tri najbolje plasirane ekipe“, navodi se u saopštenju.

Skupština lige objavila je da je ponuda FIBA drugačija, ali da nije dovoljno jasna.

„Ponuda FIBA podrazumeva tri direktna mesta i jedno u kvalifikacijama, odnosno dva direktna i jedno u kvalifikacijama, ali bez iznošenja jasnih detalja od čega to zavisi, uz upućivanje na razgovore sa nacionalnim savezima“, navodi se u saopštenju.

„Zbog neposedovanja svih informacija, Skupština ABA lige je jednoglasno odlučila da na sastanku 2. marta ne potpisuje članstvo u kompaniji koja će biti osnovana sa ciljem vodjenje FIBA Košarkaške lige šampiona“, objavila je skupština lige.

Uprava takmičenja je saopštila da će „nastaviti razgovore sa svim zainteresovanim stranama“, posle čega će Skupština ABA lige doneti konačnu odluku po pitanju evropskih takmičenja u kojima će njeni klubovi učestvovati.

Skupština ABA lige precizirala je i termine polufinale plej-ofa koji će biti odigran od 14. do 28. marta 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar