Faraž: Ludilo je da Đoković ne može na Ju-ES open

LONDON – Britanski novinar i političar Najdžel Faraž šokiran je nagoveštajima da najbolji srpski teniser Novak Đoković neće moći da učestvuje na poslednjem grend slemu u sezoni – Ju-Es openu.

„Ju-Es open je odlučio da ruski i beloruski igrači mogu da igraju, ali i da Novak Đoković ne može da igra jer nije primio vakcinu. Ovo je ludilo. Ne postoje zdravstveni razlozi koji bi ovo podržali. Ovo nije zdravlje, nego kontrola“, rekao je Faraž za televizijski kanal GBN.

Vlasti SAD Đokovića posmatraju kao bilo kog stranog državljanina, a on kao takav, prema aktuelnim regulativama, ne može da uđe na teritoriju Amerike ukoliko nije vakcinisan.

Faraž smatra da bez obzira da li ste primili vakcinu ili ne, možete da širite kovid 19.

„Argument za vakcinu je – ako dobijete koronu, bićete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka u svetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste“, kazao je Faraž.

Britanac je u januaru bio gost porodice Đoković u Beogradu i podržao Novaka Đokovića ispred Skupštine Srbije tokom nevolja koje je srpski teniser doživeo u Australiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar