Federer: Da osvojim US Open? Bilo bi smešno

Bilo je potrebno da sedmorica igrača iz top-tena otvore bolovanje kako bi se neko novo lice pojavilo na tronu jednog mastersa. U Sinsinatiju je to bilo bejbi-fejs Grigora Dimitrova, koji u 26. godini došao do prve titule iz serije 1.000.

poslednjoj deceniji na prste jedne ruke su mogli da se izbroje osvajači mastersa van „velike četvorke“. Đoković i Nadal su po 30 puta dizali pehare na malim grend slemovima, Federer 26, Marej 14… Čak ni Vavrinka, pridruženi član samog vrha, nije uspevao da prekine njihovu dominaciju i ostao je na tek jednoj tituli iz ove kategorije.

Conga je uzeo dve, Čilić i Ferer po jednu, a ove sezone su tron Rima i Rodžers kupa bili odskočna daska za Aleksandra Zvereva. Američka turneja je otvorila vrata mlađim asovima poput Dimitrova i Kirjosa, jer se veći deo svetskog vrha povukao zbog povreda, a Rafael Nadal još nije uhvatio šampionsku formu sa Rolan Garosa.

Novi svetski broj jedan na papiru će biti prvi favorit na Ju-Es openu, ali poslednji grend slem u sezoni mogao bi opet da bude onaj koji se dešava jednom u „sto godina“. Od 2006. samo su Huan Martin del Potro (Njujork 2009.) i Marin Čilić (Njujork 2014.) uspevali da dođu do najvećeg trofeja van „velike petorke“, prenose Novosti.

Prošlogodišnji finalisti Đoković i Vavrinka završili su sezonu zbog povreda, Marej se još oporavlja i tek je počeo da trenira na terenima „Flešing Medouz“, dok je i Federer propustio Sinsinati.

– Da osvojim i Ju-Es open? Pa, to bi bilo smešno. Nemam više 25 godina da bih mogao da uzimam tri grend slema u jednoj sezoni – odmahnuo je rukom Rodžer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rodžer FedererUS Open
Komentari (0)
Dodaj komentar