Federer postao najstariji broj 1 u istoriji

Švajcarski teniser Rodžer Federer postao je najstariji broj u istoriji, nakon što je večeras savladao Holanđanina Robina Hasea 4:6, 6:1, 6:1 i plasirao se u polufinale turnira u Roterdamu.

Federer će od ponedeljka opet biti najbolji na ATP listi sa 36 godina i oborio je rekord Andre Agasija, koji je bio najbolji sa 33 godine.

Federer se vraća na prvo mesto posle više od pet godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rodžer Federertenis
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Rodzer Federer ostaje nekrunisani Kralj tenisa.Bilo je jos tenisera koji su duze ili krace vreme osvajali taj tron. Ali,svaki dobronamerni ljubitelj te igre,mora priznati,da tako kompletan igrac kao sto je Federer,do sada se nije pojavio.Federer ima celicne nerve.Gubio ili pobedjivao na terenu uvek je ostajao dostojanstven.Nije nikakvim nedolicnim gestom,uzvikom ili mimikom,pokazivao svoje nezadovoljstvo mozda nekom greskom sudije ili nedolicnim ponasanjem njegovog trenutnog protivnika na terenu.Bio je godpodin i ostao je.Pozdravljam njegov povratak na teniski tron.Federer ce ostati u istoriji tenisa,kao markantna sportska figura,i bice orijentir buducim mladjim igracima,kako se na posten i dostojanstven nacin treba boriti za sticanje uspesne sportske karijere.!

  • Drda

    Nole mi je u srcu, ali ovom coveku za sportske rezultate kapa dole.

    • pop

      venom iskreno i lepo receno..nole jeste broj jedan,, a i bice.. no federer je velikan sportski,,koji zasluzuje da se o njemu pise i govori na lep i uhu ugodan nacin…