Fetel: Možda možemo nemoguće da učinimo mogućim

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da mu je današnja pobeda u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura možda jedna od najboljih u karijeri i da će se italijanska ekipa do kraja šampionata boriti za titulu.

„Možda možemo nemoguće da učinimo mogućim. Imamo male šanse, ali ćemo pokušati. Ovo je bila jedna od mojih najboljih trka i pobeda“, rekao je Fetel posle trke, preneli su britanski mediji.

Četvorostruki svetski šampion Fetel pobedio je danas, četvrti put u karijeri, u trci za Veliku nagradu Singapura i ostvario 42. pobedu u karijeri, čime je pretekao legendarnog Ajrtona Senu po broju pobeda.

„Bilo je prilično napeto na stazi, mnogo pritiska. Danijel Rikardo je dobro vozio i čuvao gume. Kada je ulazio ‘sejfti kar’ dolazili smo do daha, ali bilo je mnogo pritiska od drugih vozača. U drugom delu trke sam diktirao tempo a onda i krugove“, rekao je Fetel.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo zauzeo je drugo mesto.

„Mislim da je Sebastijan malo eksperimentisao. Da prvi put ‘sejfti kar’ nije izašao na stazu, mislim da bismo bili vrlo blizu. Kada je drugi put izašlo bezbednosno vozilo on je izvukao pouku, vozio je sigurnije, a zatim je stekao prednost. Tempo je bio dobar, mislim da smo parirali Sebu“, rekao je Rikardo.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen rekao je da je iznenađen trećim mestom, posle problema koje je imao tokom vikenda.

„U petak je sve bilo u redu, ali sam se juče mučio iz nekog razloga. Iznenadio sam se što sam juče bio treći u kvalifikacijama. Takođe, danas sam se mučio, nisam imao šanse ništa da uradim protiv prve dvojice. Mogao sam da ih pratim na početku, ali onda su gume ‘otišle'“, rekao je Raikonen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar