Fetel: Šampionat još nije odlučen

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da šampionat Formule 1 nije odlučen i da njegova ekipa još ima šanse za titulu, uprkos tome što ove godine nije ostvarila nijednu pobedu.

Fetel je treći u konkurenciji vozača sa 96 bodova i ima 45 manje od vodećeg Nika Rozberga iz Mercedesa, dok je njegov klupski kolega Kimi Raikonen četvrti sa 81 bodom. Ferari je u šampionatu konstruktora drugi sa 81 bodom zaostatka za Mercedesom.

Na prošlonedeljnoj trci u Bakuu za Veliku nagradu Evrope Fetel je zauzeo drugo mesto, što je bio njegov peti podijum u sezoni. Osim Mercedesa jedino je još Red Bul ove godine pobedio u šampionatu Formule 1.

„Nismo čak ni na polovini sezone, ima još mnogo trka. Imali smo težak start, ne idealan, ali ipak smo se našli u dobroj poziciji. Znamo da je ovogodišnji bolid bolji. Ima još mnogo trka, verujem da ova ekipa može da ostvari mnogo dobrih stvari. Išli smo korak po korak u rešavanju stvari, nisu nas previše omela očekivanja ljudi izvan ekipe“, rekao je Fetel, preneo je Skaj Sports.

„Najvažnije je samo jednom godišnje pogledati tabelu, a to je na kraju sezone“, dodao je četvorogodišnji svetski prvak.

Fetel je naveo da prati Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj.

„Nadao sam se da će Italija i Nemačka igrati u finalu, ali to nije moguće zbog žreba. Ali, navijaću za onu ekipu koja ode najdalje“, rekao je Fetel.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se 3. jula za Veliku nagradu Austrije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar