Fleming: Novak je u haosu, kako će bez tima na Rolan Garos?

Teniski analitičar Skaj sportsa Piter Fleming izjavio je ono što je u poslednjih godinu dana bilo na umu svima koji prate tenis.

Fleming je, govoreći o krizi u igri i oko Novaka Đokovića istakao da je srpski as došao do krune karijere osvajanjem Rolan Garosa 2016. i da od tada počinje njegov nezadrživi pad i haos u odnosu sa ljudima oko njega.

„Sve je pomalo čudno i apsolutno neverovatno jer pričamo o čoveku koji je nekada bio najspremniji igrač na Turu, pre svega u pogledu kretnje i balansa. Teniser ne može da bude spremniji od onog nivoa na kom je Novak bio. Ipak, ova odluka znači da on želi potpunu promenu radne okoline, pa šta god bio razlog, a mora da prevazilazi okvire tenisa, potreban mu je restart – što je svakako šokantno jer se radi od drugom najboljem igraču planete“, kaže Fleming, prenosi B92.

Fleminga najviše brine što postoji mogućnost da Nole na Rolan Garos ovog maja dođe – potpuno sam.

„Putovaće s nekim, a ako bude pokušao da sve sam ogranizuje – onda će primeniti način koji smo mi koristili pre 30 godina. Nije da će se mučiti, ali je ovo svakako interesantna promena. Nešto nije bilo u redu s njegovim štabom. Kada je bio najbolji na svetu, u periodu od tri, četiri godine, to je činio na najbolji mogući način i imao je motivaciju da daje sve od sebe svakog dana, na svakom meču. Ali, od kada je osvojio Rolan Garos nešto je postalo drugačije, a on želi povratak na staro“, zaključio je Amerikanac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar