FMP: Režirana predstava i revija prostakluka

BEOGRAD – Košarkaški klub FMP iz Železnika oglasio se danas saopštenjem nezadovoljan načinom na koji su dočekani na gostovanju Partizanu i brojnim uvredama sa tribina.

„KK FMP ponovo je u subotu, 2.11.2019. godine, umesto deo važne utakmice ABA lige, koja je bila i derbi kola (pa valjda i svojevrsna promocija srpske košarke u regionu), bio deo režirane predstave i ‘tako normalne’ revije prostakluka koja godinama gledamo kada je domaćin našem klubu – KK Partizan“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, KK FMP, dvostruki osvajač ABA lige, klub sa istorijom, rasadnik reprezentativaca i talenata, od kojih su mnogi propali upravo u samozvanoj „instituciji“ srpske košarke, već godinama je meta najgorih uvreda i reči mržnje kada gostuje ekipi Partizana.

„Čime je ta ogromna netrpeljivost i opsednutost KK FMP-om zaslužena (osim što smo ih sportski pobeđivali na terenu), ne znamo, ali smo u više navrata skretali pažnju, zarad dobrobiti ABA lige i srpske košarke, da nećemo tolerisati ovakav pir divljaka kojima su košarka i sport na poslednjem mestu. Nismo napuštali parket i pored činjenice da smo imali mnogo razloga za to, i u prošlosti, pa i u subotu, 2.11.2019.godine“, kaže se u saopštenju FMP-a.

„Na najgore uvrede upućivane u subotu sa tribina u osam navrata, zvanični spiker oglasio se samo jednom? Sadržaj ovih uvreda nećemo iznositi u javnost iz osnovne pristojnosti. Ali, ako je to u skladu sa propisima ABA lige i načelima sporta, onda ova liga i košarka u Srbiji nemaju nikakvu budućnost“, ističe FMP.

Iz beogradskog kluba posebno zameraju predsedniku KK Partizan Ostoji Mijailoviću.

„Dotičnog, koji se očigledno kroz svoje javne nastupe bavi svima, osim svojim klubom (što donekle i razumemo jer je u košarku ušao tek pre tri godine) smatramo najodgovornijim za organizaciju utakmice 5. kola ABA lige, a skandiranja s tribina i napade grupe divljaka iza klupe KK FMP organizovanim i režiranim“, poručuju iz Železnika i navode da će svaki sledeći duel, a koji organizuje KK Partizan – prekidati utakmicu i na najmanji povik i vređanje bilo koga iz delegacije KK FMP.

„Srpsku košarkašku javnost, kojoj je ovo postalo ‘normalan’ model ponašanja i ‘vruća atmosfera na tribinama’ upozoravamo da se zapitaju zašto nam je košarka, počev od Košarkaškog daveza Srbije i njihovih čelnika (koji su uz to i vrlo jasno navijački opredeljeni uz svu nesposobnost koju pokazuju), tu gde jeste, i zašto je meta uvreda tim i klub u kome se nalazi 10 domaćih igrača od kojih su mnogi, a neki će sutra sigurno biti reprezentativci Srbije“, ističe FMP.

„Ako je cilj bio da neko po svaku cenu ‘mora’ da pobedi u subotu, trebalo je da o tome bude informisan i KK FMP – da ne dolazi na utakmicu! A ne da se za to angažuju nekadašnji bliski prijatelji iz vremena SFRJ, ‘čuveni operativac i bivši sudija specijalac’, a da zadatak izvršava treći sudija koji je navodno ‘zalutao“ na utakmicu'“, ističe klub iz Železnika.

KK FMP će u skladu sa srpskom tradicijom uzvratiti gostoprimstvo KK Partizan NIS u drugom delu sezone, a srpsku javnost obaveštavamo da je disciplinski sudija ABA lige kroz dopunski izveštaj detaljno informisan o dešavanjima na utakmici u organizaciji „dobrog srpskog domaćina“ i njegovog kluba.

„KK FMP nikome ne preti, ali nakon subote neće ni mirno posmatrati scenario u kome jedan klub, bez obzira na cenu, ponajmanje na terenu želi da dođe do cilja. Ako KK FMP sa 10 srpskih igrača i reprezentativaca naše zemlje, treba da bude deo te „igre“, mi u njoj nećemo učestvovati – ali nećemo ni ćutati“, zakljucuju iz Železnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar