FS tzv. Kosova traži od FIFA kaznu za FS Srbije u vezi sa mečom sa Švajcarskom

PRIŠTINA – Fudbalski savez takozvanog Kosova (FFK) saopštio je danas da je podneo žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih „teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije“ Dragana Stojkovića i „rasističkih postupaka srpskih navijača“ na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

„FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP“, navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom „Nema predaje“.

Švajcarska je pobedila 3:2 i izborila plasman u osminu finala SP.

Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar