Fudbaleri Lestera dočekani kao heroji na Tajlandu

Fudbalerima Lestera priredjen je danas fenomenalan doček na Tajlandu, posle osvajanja šampionske titule u Premijer ligi, preneli su britanski mediji.

Ekipa Klaudija Ranijerija izgubila je samo tri utakmice u Premijer ligi ove sezone i uprkos šansama 5.000-1 uspela je da osvoji šampionsku titulu u Engleskoj.

Navijači i brojni mediji  dočekali su fudbalere Lestera na aerodromu Suvarnabhumi u Bangkoku, odakle je vlasnik kluba Vičaj Šrivadhanaprabha. Otkako je on preuzeo klub Lester je uz Mančester junajted i Čelsi najpopularniji na Tajlandu.

Navijači su na aerodromu pozdravljali igrače, slikali se s njima i uzimali autograme.

„Izuzetno smo ponosni što smo došli na Tajland i znamo koliko to znači vlasnicima, koji su mnogo uradili za nas, ali i za ceo klub u proteklih šest godina“, rekao je kapiten Lestera Vesli Morgan.

U Lesteru je u ponedeljak održana parada povodom osvajanja titule, a britanski mediji naveli su da je 240.000 ljudi bilo na ulicama.

„Otkako smo osvojili titulu pokušavamo da shvatimo koliko to znači nama ali i drugim ljudima. Posle parade u Lesteru i sjajnog dočeka na Tajlandu, počinjemo da shvatamo. Značaj svega ovoga je zastrašujući“, rekao je Morgan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar