Fudbaleri Milana pobedili Napoli u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona

Fudbaleri Milana pobedili su večeras na svom terenu Napoli sa 1:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Jedini gol na stadionu San Siro postigao je Ismael Benaser u 40. minutu.

Napoli je imao dobru šansu već u prvom minutu, posle loše reakcije u odbrani domaćih šutirao je Hviča Kvarachelija, a loptu je sa gol linije izbio Rade Krunić. Tri minuta kasnije dobro je šutirao i Andre Zambo Angisa, a golman Majk Manjan izbacio je loptu u korner.

Gostujući tim je u tim trenucima napadao, a dobru šansu je u 12. minutu propustio Pjotr Zjelinski, kada je njegov šut odbranio Manjan.

Prvu dobru priliku Milan je imao u 25. minutu posle solo prodora Rafaela Leaa, koji je neprecizno šutirao i lopta je otišla pored stative.

Napoli je imao inicijativu, ali je Milan poveo u 40. minutu golom Benasera, posle akcije u kojoj su učestvovali Braim Dijas i Leao.

Do kraja poluvremena igrači Milana pokušavali su da postignu i drugi pogodak. U prvom minutu nadoknade izblokiran je šut Sandra Tonelija, dok je dva minuta kasnije Simon Kjer loptu zahvatio glavom i pogodio prečku.

Napoli je napadao na početku drugog poluvremena, u 49. minutu pokušao je Elis Elmas, a golman je uspeo da prebaci loptu preko prečke.

Napoli je imao veći posed lopte ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi protivnički gol. Od 74. minuta ekipa je ostala sa desetoricom, pošto je Angisa dobio drugi žuti karton zbog starta na Teu Ernandesu. Između dva žuta kartona koje je dobio prošlo je manje od četiri minuta.

Napoli je u završnici imao dobru priliku, u 87. minutu šutirao je Đovani di Lorenco, kada je golman „roso-nera“ izbacio loptu u korner. Posle njega pokušao je glavom Matijas Oliveira, ali je bio neprecizan. Do kraja nije bilo promene, pa će Milan ići na revanš u Napulj sa golom prednosti.

Revanš utakmica igra se 18. aprila na stadionu „Dijego Armando Maradona“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar