Golden Stejt do 60. pobede u sezoni na Karijev rodjendan

Košarkaši Golden Stejta zabeležili su 60. pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu savladali Nju Orleans sa 125:107, predvodjeni slavljenikom Stefenom Karijem, koji je na svoj 28. rodjendan postigao 27 poena.

U ostalim mečevima, Denver je pretrpeo poraz od Majamija uz solidnu partiju Nikole Jokića, dok Nemanja Bjelica nije imao učinak u porazu njegove Minesote od Feniksa.

Aktuelni šampion Golden Stejt je trijumfom nad Pelikansima ostvario svoju rekordnu 49. uzastopnu pobedu na domaćem terenu. Kari je svoje slavljeničko veče završio sa 27 poena, pet skokova i pet asistencija.

„Nadam se da ću nastaviti da napredujem, to mi je cilj, kao i da nikada neću biti zadovoljan onim što sam do sxad uradio. Uvek ću tražiti različite načine da se popravim. Pretpostavljam da sam i zvanično u svojim najboljim godinama, ali videćemo koliko daleko ovo može da ide“, rekao je Kari posle meča.

Drejmond Grin je doprineo pobedi sa 14 poena i 12 skokova.

Voriorsi sada imaju učinak od 60 pobeda i šest poraza, a kod kuće imaju skor 31/0. Ekipa sada ima jednu pobedu više od Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, koju su završili sa rekordne 72 pobede.

„Zvuči dobro 60 pobeda i šest poraza. To je veliko dostignuće“, rekao je Kari.

Kari je rodjendan proslavio uz slavljeničke pesme, skandiranja „MVP“, kao i parčetom torte koje mu je donela ćerkica Rajli, a sve to je usledilo pošto je osvoju petu nagradu za najboljeg igrača Zapada ove sezone i drugu u dve nedelje.

Voriorsi su u nedelju osvojili diviziju Pacifik, iako im je to bio slobodan dan. Ovo je drugi put u istoriji da je klub dve godine uzastopno osvajao titulu u diviziji, nakon sezona 1974/75 i 1975/76.

Entoni Dejvis i Toni Daglas postigli su po 22 poena za Nju Orleans.

Majami je kod kuće pobedio Denver sa 124:119 i tako prekinuo seirju gostiju od četiri uzastopne pobede.

Nikola Jokić je igrao skoro 28 minuta za Nagetse i završio je meč sa 12 poena, osam skokova i četiri asistencije. Najefikasniji u poraženom timu bili su Kenet Farid sa 24 i Emanuel Mudijej sa 23 poena. Centar BiH Jusuf Nurkić nije ulazio u igru.

Ujednačeni napad Majamija predvodio je Džastis Vinslou sa 20 poena, dok je Dvejn Vejd postigao 19 i sada mu fali 24 poena da dodje do brojke od 20.000 poena u karijeri.

Centar Hita Kris Boš vratio se u klub i sedeeo je blizu kraja klupe Majamija, što je bio prvi put od kada je prošlog meseca otišao na pauzu zbog tromba u nozi. Za sada se ne zna kada će se vratiti na teren.

Minesota je izgubila u gostima od Feniksa 107:104, zahvaljujući trojci Mirze Teletovića 1,2 sekunde pre kraja meča.

Nemanja Bjelica proveo je šest minuta u igri z poraženom timu i za to vreme zabeležio je dva promašaja iz igre, jedan skok i jednu izgubljenu loptu.

Oklahoma je na svom terenu ubeljdivo pobedila svog potencijalnog rivala u prvom krugu plej-ofa Portland sa 128:94. Tander je do trijumfa predvodio Rasel Vestbruk sa 17 poena, 16 asistencija i 10 skokova, što mu je 12. „tripl-dabl“ učinak u sezoni i 31. u karijeri. Plejmejker Oklahome završio je utakmicu bez ijedne izgubljene lopte.

„Samo uživam u procesu. Izađem i igram na visokom nivou, kao i svake noći“, rekao je Vestbruk.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Enes Kanter sa 26 poena i sedam skokova, i Kevin Durent sa 20 poena i sedam skokova.

Ako bi plej-of počeo sada, Oklahoma i Portland bi se sastali u prvom kolu.

„Znali smo da ćemo možda igrati protiv njih u plej-ofu, pa smo hteli da pošaljemo poruku“, rekao je Durent posle utakmice.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Dejmijen Lilard sa 21 poenom.

Čikago je u gostima pobedio svoju staru mušteriju Toronto sa 109:107, što je deveti uzastopni tirjumf Bulsa nad Reptorsima.

Trener Toronta Dvejn Kejsi požalio se pre meča da u svakoj utakmici njegovog tima protiv Čikaga neko iz protivničke ekipe neočekivano iskoči i odigra mnogo bolje nego inače. Jutros je to bio rezerva Dag Mekdermot, koji je predvodio Bulse sa 29 poena.

On je prošlog meseca postigao 30 poena u jendoj utakmici, ali osim toga nijednom u sezoni nije imao više od 20 poena. Protiv Tronta je u prvom poluvremenu šutirao iz igre 7/7.

„Ima tu nešto. Uvek igram dobro protiv njih. Nije da imam nešto protiv njih ili da sam ljut, samo mi nekako leže“, rekao je Mekdermot.

Nikola Mirotić i Etuon Mur postigli su po 17poena za pobednike.

Najefikasniji u Torontu, koji je poslednji put pobedio Čikago u decembru 2013, bio je Kajl Lauri sa 33 poena i 11 skokova.

„Treba da naučimo lekciju o nedostatku agresivnosti, a ona treba da počne od mene. Ne smemo da počinjemo opušteno i neagresivno i da ne mislimo na odbranu“, rekao je Lauri.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju ponedeljka i utorka:

Šarlot – Dalas 96:107

Majami – Denver 124:119

Toronto – Čikago 107:109

Hjuston – Memfis 130:81

Oklahoma – Memfis 128:94

Vašington – Detroit 124:81

Feniks – Minesota 107:104

Golden Stejt – Nju Orleans 125:107

Juta – Klivlend 94:85

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar