Golden Stejt slavio na početku odbrane prstena

Košarkaši Golden Stejta pobedom su počeli odbranu titule u novoj NBA sezoni, pošto su večeras na svom terenu pobedili Nju Orleans sa 111:95, predvođeni najkorisnijim igračem (MVP) prošle sezone Stefanom Karijem, koji je postigao 40 poena.

Kari je pogađao šuteve iz svih uglova i distanci, dao je sedam od prvih devet šuteva, uključujući i četiri trojke u prvoj četvrtini, koju je završio sa 24 postignuta poena. On je uz to imao i sedam asistencija i šest skokova. Ovo mu je bila 10. utakmica u karijeri u kojoj je dao više od 40 poena.

Kari i društvo iz Voriorsa razvili su šampionsku zastavu i dobili su šampionske prstenove u bogatoj ceremoniji pre meča. Proslavi je prisustvovao i trener Stiv Ker, ali je onda otišao da odmara leđa koja je nedavno operisao, da bi tim na utakmici predvodio njegova privremena zamena Luk Volton.

„Ovo je sada skroz drugačije čak i od prve utakmice finala. Finale nas je spremilo za to da sačuvamo taj osećaj, uživamo u proslavi, zabavimo se, šalimo se, plešemo, sve što ide uz to, ali onda da se koncentrišemo na utakmicu. Bilo bi razočarenje da smo izgubili kod kuće u prvoj utakmici. Raspoloženje je vrlo dobro i hoćemo da sačuvamo taj osećaj“, rekao je Kari posle utakmice.

U proslavi je učestvovao i član stručnog štaba Nju Orleansa Alvin Džentri, koji je prošle sezone bio pomoćni trener Golden Stejta. Ker je rekao da ne zna kada će se vratiti pored terena, ali da će otputovati sa ekipom na put za Hjuston i Nju Orleans.

Golden Stejt je danas na poluvremenu vodio sa 10 poena razlike i sigurno je kontrolisao utakmicu da zabeleži svoju 19. uzastopnu pobedu kod kuće.

Festus Ezili postigao je 13, a Endru Bogut 12 poena za pobednike.

Entoni Dejvis postigao je 18, a Iš Smit 17 poena za Nju Orleans.

Čikago je na svom terenu pobedio Klivlend sa 97:95 i to pred svojim vatrenim navijačem Barakom Obamom, predsednikom SAD. Trijumf Bulsima i njihovom novom treneru Fredu Hoibergu doneo je u finišu Pau Gasol, koji je izblokirao pokušaj Lebrona Džejmsa da položi loptu u koš, a onda i Džimi Batler, koji je presekao ubacivanje lopte posle auta.

Obama je navijao i gledao je kako su različiti igrači doprineli trijumfu nad finalistom plej-ofa prošle sezone i jednim od favorita za titulu. Nikola Mirotić postigao je 19 poena uz devet skokova, dok je Derik Rouz završio meč sa 18 poena i pet asistencija, a Džimi Batler 17 poena uz pet skokova. Gasol je postigao samo dva poena, uz šut iz igre 1/7, ali je zato imao šest blokada, uključujući i ključnu u završnici.

U Klivlendu, Lebron Džejms je imao „dabl-dabl“ sa 25 poena i 10 skokova. Mo Vilijams je imao 19 poena i sedam asistencija, a Kevin Lav 19 poena i osam skokova.

Detroit je napravio iznenađenje, pošto je u gostima pobedio Atlantu sa 106:94. Hoksi uopšte nisu ličili na tim koji je prošle sezone imao učinak od 60 pobeda. Detroit nije imao „pozitivnu“ sezonu još od 2008, a prošle je na kraju imao 28 pobeda manje od Atlante na Istoku, ali je danas kontrolisao meč i prelomio pred poluvreme, pošto je u drugom delu utakmice uglavnom imao dvocifrenu prednost.

Kentavijus Koldvel-Poup predvodio je strelce u Pistonsima sa 21 poenom, a još četvorica igrača imala su dvocifren broj poena. Andre Dramond imao je 19 skokova i 18 poena, a „dabl-dabl“ je ostvario je Markus Moris sa 18 poena i 10 skokova.

Najefikasniji u Atlanti bili su Denis Šreder sa 20 i Pol Milsap sa 19 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar