Grad Beograd potpisao ugovore sa 20 sportskih organizacija

BEOGRAD – Vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Beograda Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa 20 sportskih organizacija koje u ostvarile izuzetne rezultate na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u 2021/2022. godini, saopštila je Gradska uprava.

On je naglasio da će Grad Beograd u narednom periodu značajno uvećati finansijska sredstva za klubove koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

„Ovo je 20 najboljih sportskih organizacija koje će se finansirati iz budžeta Grada Beograda“, rekao je Penić.

Poručio je da će njegova kancelarija biti otvorena svakog dana za primedbe i sugestije za sve sportske organizacije, kao i da se nada da će ostvariti veoma uspešnu saradnju.

„Insistirao sam da ove ugovore potpišemo danas i na taj način ostvarimo prisniju saradnju. Svim organizacijama iskreno čestitam na postignutim uspesima i nadam se da će u godinama pred nama postizati još veće rezultate“, rekao je Penić.

Naveo je da će Sekretarijat za sport i omladinu u narednom periodu imati više sredstava za rad nego što je do sada bio slučaj.

„Ovo nije baš najsjajnije vreme u finansijskom smislu, zbog globalne situacije, ali verujem, pošto je i gradonačelnik iz sveta sporta, da ćemo samim tim imati veliku podršku i vetar u leđa daljem ulaganju u sport na teritoriji našeg grada“, rekao je Penić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar