Het-trik Aguera za ubedljiv trijumf Sitija nad Čelsijem

Fudbaler Mančester sitija Serhio Aguero postigao je danas het-trik u pobedi njegovog tima u gostima nad Čelsijem od 3:0, u 33. kolu Premijer lige.

Aguero je golove postigao u 33, 54. i 80. minutu iz penala. Čelsi je meč završio s desetoriom igrača, pošto je golman Tibo Kurtoa dobio crveni karton zbog faula u svom šesnaestercu, zbog čega je i dosudjen jedanaesterac.

Siti je ovim trijumfom izbio na treće mesto, s bodom više od Arsenala, koji sutra dočekuje Kristal Palas. Drugi je Totenhem, koji sutra igra protiv Stouka u gostima i ima meč više. Prvi je Lester, koji sutra igra protiv Vest Hema.

Aguero je sa ova tri gola izbio na drugo mesto liste strelaca Premijer lige sa 21 golom, koliko ima i Džejmi Vardi iz Lestera. Prvi je Hari Kejn iz Totenhema.

Ranije danas, Mančester junajted je pobedio Aston Vilu sa 1:0 i popeo se na peto mesto, s četiri boda više od Vest Hema. Everton je kod kuće ispustio pobedu i odigrao 1:1 sa Sautemptonom, što mu je bila peta uzastopna prvenstvena utakmica bez pobede.

Njukasl je kod kuće pobedio Svonsi sa 3:0 i tako sačuvao nade da će opstati u ligi. Sanderlend je u gostima slavio protiv Noriča takodje 3:0 i sada ima 31 bod, jedan manje od svog današnjeg rivala. Njukasl ima 28 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar