Hjuston pobedio Golden Stejt

Košarkaši Hjustona smanjili su na 1:2 protiv Golden Stejta u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu pobedili Voriorse sa 97:96.

Pobedu Hjustonu doneo je Džejms Harden košem 2,7 sekunde pre kraja utakmice. Harden je meč završio sa 35 poena, osam skokova i devet asistencija. Donatas Motiejunas postigao je 14 poena uz 13 skokova, a Dvajt Hauard dodao je 13 poena i 13 skokova.

U ekipi Golden Stejta zbog povrede skočnog zgloba nije bilo najboljeg igrača Stefena Karija, a najefikasniji je bio Maris Spejts sa 22 poena, dok je Klej Tompson postigao 17 poena i imao osam skokova. Voriorsi su imali šansu da pobede, ali je Drejmond Grin posle driblinga loptu poslao u aut i nije imao priliku da šutne. On je utakmicu završio sa devet poena, sedam skokova i sedam asistencija.

„Zbog mene smo izgubili. Svi će misliti da pričam o poslednjoj lopti, ali ne radi se o tome. Takve stvari se dešavaju. Bio sam užasan tokom cele utakmice“, rekao je Grin.

Naredna četvrta utakmica igraće se u nedelju uveče u Hjustonu.

Košarkaši Oklahome poveli su sa 2:1 u seriji, pošto su na gostujućem terenu pobedili Dalas sa 131:102. Oklahomu je do pobede predvodio Kevin Durent sa 34 poena i sedam skokova, a dobru partiju prikazao je i Rasel Vestbruk koji je postigao 26 poena i imao 15 asistencija.

U ekipi Dalasa, koja je promašila 10 od prvih 12 šuteva za tri poena, najefikasniji je bio Vesli Metjusz sa 22 poena, Rejmond Felton dodao je 18, a Dirk Novicki 16.

Naredna četvrta utakmica igraće se u subotu uveče u Dalasu.

Košarkaši Toronta poveli su protiv Indijane sa 2:1 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije pošto su pobedili na gostujućem terenu sa 101:85. Demar Derozan i Kajl Louri predvodili su Reptorse do pobede sa po 21 poenom, a Demar Kerol dodao je 17.

U ekipi Indijane najefkasniji je bio Pol Džordž sa 25 poena, 10 skokova i šest asistencija, dok je „ruki“ Majls Tarner postigao 17 poena, od kojih 11 u drugom poluvremenu.

Naredna utakmica igraće se u subotu uveče u Indijanapolisu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar