I Marej u šoku: Britancu nije jasno zašto su organizatori Australijan opena pomogli Federeru

Među onima koji smatraju da su organizatori Australijan opena pomogli Rodžeru Federeru da pobedi u finalu Marina Čilića, su i braća Marej, Endi i Džejmi.

Džejmi Marej je napisao na Tviteru kako ne može da veruje da su organizatori Australijan opena zatvorili krov, a njegovu objavu je podelio i Endi, koji se oporavlja od operacije.

Tokom finala između Federera i Čilića temperatura u Melburnu je iznosila 37 stepeni, a sudija je odlučio da zatvori krov kako bi zaštitio igrače od vrućine. Međutim, dan ranije tokom ženskog finala temperatura je bila ista, ali tada organizatori nisu ni pomislili da zatvore krov.

Čilić je očigledno zbog ove odluke bio besan i jedini nije aplaudirao direktoru turnira posle poraza u finalu, a na konferenciji za medije je izjavio da bi meč bio drugačiji da se igralo na otvorenom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džejmi marejRodžer Federer
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • Mina

    Mari braća znaju o čemu se tu sve radi…a vi ovde ne bi trebalo da komentarišete kada se ne razumete u tenis niti ga pratite. Federer je jak kada su ostali slabi i kada mu je put, kao što jeste, olakšan tako što igra kada mu dune (uz velike pauze), kvalifikante i slabo plasirane, noću, u boljim uslovima…i kada mu je serva slaba svako sa imalo mozga i volje može da ga pobedi…

  • bambi

    Hvala britancima sto su izmislili sport, ali da budu sampioni, to vec nije za njih. Osim toga, ne bi me iznenadlio da ce im Rodzer, ako nastave da kukaju, dati nekoliko Gram Slemova. Evo ako im treba, nek spreme lovu, Beker prodaje nekoliko. Video sam ga subotom na Bubanj potoku.

  • Anonimni

    Nije bitno to je li otvaran ili zatvaran krov toliko koliko se zna da dvoranski uslovi odgovaraju najviše Federeru. Igrao je noću, imao najlakši žrijeb a garantovao je da će mu u polufinalu doći neko totalno iscrpljen i onda je na kraju sa nepunih 37 godina dobio na snagu Čilića koji je u najboljoj formi. Još da dodam da igrače pitaju za takve stvari, On jeste najveći i marketinški najjači medjutim previše stvari se poklapa

  • mmm

    Federer je PRIRODNI TALENAT, ostali su gladijatori u menadžerskoj mašineriji.

    • bambi

      Gotovo da se svi slazu da je Rodzer Federer svojim intelektualnim pristupom u tenisu pobio sve ostale tenisere. Svi oni koji pricaju o krovovima, podlogama, temperaturama i ostalim stvarima su zlonamerni. Rodzer je u svojoj karijeri gotovo igrao u svim mogucim i nemogucim uslovima. Sustina u njegovoj filozofiji je sto on uvek igra za samo jednu stvar. U pitanju su porodica i deca. Nema te barijere koju covek u tom trenutku ne moze savladati. Ljubav kao sto vidite uvek pobedjuje. Talenat ne postoji. To je vecita iluzija. Postoji rad, posvecenost, pozrtvovanje, upornost, zelja. Upravo to krasi najboljeg tenisera koga je planeta Zemlja ikada imala. Nikada se ovako nesto vise nece ponoviti. Svakako da ce se Rodzer povuci jer za ovoliko godina je pokazao da vise nema s kime ni da igra, a nije sebican. On zeli da i drugi teniseri dodju do neke pobede.

  • mmm

    a inači bi Čilić oduvao jednog Rodžera Federera razlika je samo u otvorenom krovu.Jel’ taj Čilić balkanac?Pametnome dovoljno

  • bambi

    Rodzer igra glavom dok ostali teniseri reketom.

    • Dragan

      Jesi li ti uopste CITAO o cemu se radi u tekstu i sta se desilo? Izvaljujes parole kao da si iz opozicije, drzis se svoga, a ne cinjenica. Federer je igrao UVEK kasnije, dok su se ostali pekli na enormnim vrucinama, ukljucujuci i Rafu i Noleta. A sto se tice krova, sto nije podignut zenama (finale), i sto se favorizovao Federer, jer se zna da je on dvoranski igrac i da uslovi ne bi bili isti, bili bi vise na ruku Cilicu da krov nije dignut.

  • Alex

    Uslovi su bili isti za oboje.Zlobnicima smeta to što je Federer dominantan i u 36 godini.

    • TenisExpert

      Nemas pojma mali … 🙂 Rozika je 37 g. a Cilic 29.g !!!Naravno da bi sa otvorenim krovom i 37+ C bilo lakse Cilicu a teze Federeru !!! 🙂 Uostalom sto nisu zatvorili krov i na zenskom finalu -jer bi tako pomogli Rumunki Halep da pobedi -ovako je POljakinja iz Danske pobedila … 🙂

    • bambi

      Alex, u potpunosti si u pravu. Sto nisu otvarali i zatvarali krov kada je imao Federer 29 godina. I onda i sada je pokazao da bio krov ili ne bio isti je djavo. Ovak Tenis Expert je ocigledno Expert za sve ali za tenis ponajmanje. Rodzer ce ipak u penziju jer na planeti ne postoji niko sa kime bi igrao. Svaka mu cast i sustina sto je najbolji u ovome sportu lezi u cinjenici da je uvek bio smiren i da nikada nije isticao svoj ego.

    • Dragan

      Uslovi jesu bili isti za oba igraca, ali uvek zavisi KOME VISE ODGOVARAJU. I kad se igra na sljaci, uslovi su isti za oba igraca, ali Nadal na njoj pliva kao riba u vodi. Bas kao sto Roger voli travu i igru u zatvorenom, ako govorimo o betonu. Zato nisi u pravu 10000%.