I posle pobede, Vilander kritikuje Novaka

Novak Đoković je sa 3:0 u setovima pobedio Rožerija Dutru Silvu u prvom kolu Rolan Garosa, i zakazao duel sa Haumeom Munarom iz Španije.

Mats Vilander je imao šta pozitivno da kaže na Novakovu igru, ali isto tako nije zaobišao da ukaže na probleme za koje smatra da utiču na našeg igrača.

Moja očekivanja su bila niska, ne zbog Novaka Đokovića već zbog toga kakav je igrač danas, zbog toga što je pokazao u meču sa Dutrom, a udarao je lotpicu veoma dobro. U ovakvim slučajevima želite da neko izađe na teren i odigra sjajno, pogotovo kada igra neko poput njega. Mislim da je igrao dobro, ali najveći problem je što nije zaista siguran koliko puno mora ili želida pobeđuje u teniskim mečevima. Mora da uđe maksimalno u svaki poen,da želi trijumf u svakom susretu. Imao sam iz ličnog iskustva situacije kadasam mislio da želim pobedu svim srcem, ali sam shvatio da više nije bitnotoliko. Zbog toga nisam siguran da Novak sebi može da obeća da će biti tu za „sve“ – istakao je bivši teniser.

– Ne mora mnogo da uradi kako bi se vratio na staro. Mislim da mu je forhend bolji nego ranije. Razumeo je u poslednjih nekoliko godina da mu je to prvo oružje, dok bekend nije kao nekada. On je jedan od igrača sa tura koji je među najspremnijima, pa i na svetu, ali mora da zna da može na terenu i po pet sati – naveo je Vilander.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mats Vilandernovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar