Imao je milione i bio na vrhu, a danas je beskućnik koji prosi na ulici (video)

Iza bivše NBA zvezde Delontea Vesta (37) tužna je priča jer je nakon sportske karijere tokom koje je zaradio više od 16 miliona dolara propao i završio kao beskućnik i zavisnik.

Vest je ovih dana snimljen kako s komadom kartona prosi na ulici u američkom gradu Aleksandriji u saveznoj državi Virdžiniji. Ovaj nekadašnji saigrač LeBrona Džejmsa poslednjih godina bori se sa zloupotrebom supstanci, problemima s mentalnim zdravljem i bipolarnim poremećajem. Spiskao je novac koji je zaradio u karijeri i danas je na margini društva.

Nesrećnom košarkašu nedavno je pokušao da pomogne Mark Kjuban, vlasnik Dalasa i nekadašnji Vestov šef. Kjuban ga je bukvalno pronašao na ulici, smestio u hotel i nagovorio ga da se prijavi u kliniku za lečenje zavisnosti na Floridi. Vest je trebalo da se ponovo nakratko vrati košarci u događaju Big 3 u kojem se nekadašnje NBA zvezde takmiče u igri 3 na 3. Na kraju se nije pojavio.

Vestu je i porodica pokušala da pomogne pa je tako njegov brat pre pet godina izjavio:

– Delonte Vest nije lud i ne uzima droge nego boluje od bipolarnog poremećaja. Ne znam šta mu prolazi kroz glavu, ali moja porodica pokušava da mu pruži pomoć.

Nažalost, ovaj košarkaš s impresivnom košarkaškom karijerom iza sebe (igrao je u Bostonu, Dalasu i Klivelndu, gde je bio suigrač LeBronu) opet je na ulici. I očigledno odbija svu pomoć koja mu se nudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beskućnikkošarkaš
Komentari (0)
Dodaj komentar