Ispovest policajca koji se sukobio sa Bobanom: Navijači Dinama su hteli da ubiju Piksija!

Refik Ahmetović, policajac sa kojim se sukobio Zvonimir Boban 1990. na Maksimiru na utakmici Dinama i Crvene Zvezde, rekao je u intervju za Ekspres, kako su Bad Blue Bojsi hteli da ubiju gostujućeg igrača Dragana Stojkovića Piksija.

– Kada smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta je bio motiv onog divljanja, čuli smo ovo: Dogovor je bio da se Piksi ubije! Svi su govorili da su dobili naredbu da se ubije Dragan Stojković. Uskoro je, sa promenom vlasti, došlo do smena na policijskim upravama pa se nije insistiralo na tome da se otkrije od koga je došlo naređenje o Piksijevoj likvidaciji – rekao je Ahmetović pa nastavio: – Njega su hteli da ubiju verovatno jer je bio u rangu sa Bobanom, njihovim miljenikom i kućnim prijateljem Franje Tuđmana.

Na severnu tribinu pre utakmice unesena je velika količina kamenja, a na derbi je u Zagreb iz Beograda stiglo oko dve hiljade navijača. Sukobi su se održavali i na ulicama Zagreba, ali na stadionu je nastao haos.

– Bilo je kamenja da se ceo šleper mogao napuniti. Neko je to izrežirao prema indicijama kad se sve slike slože – rekao je Ahmetović.

Osvrnuo se Ahmetović i na sukob sa Bobanom do kojeg je došlo na centru terena. Igrači su se povukli u svlačionice, ali Dinamov kapiten je ostao na terenu i pozivao navijače da dođu. Od Ahmetovića je dobio udarac u prepone, ali je uspeo da uzvrati.

– Udario me po nogama po ramenima, odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti, u suprotnom bih se verovatno drugačije postavio. Ono što je sigurno, to je da ga se nisam bojao ni najmanje – rekao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaDinamomaksimirpolicajacsukobi
Komentari (0)
Dodaj komentar