Ivana Španović rasterećena, ali se potajno nada zlatu

Najbolja srpska skakačica u dalj Ivana Španović rekla je da na Svetskom prvenstvu u Pekingu nastupa bez opterećenja, ali da „potajno priželjkuje“ zlatnu medalju.

„Pre dve godine u Moskvi sam osvojila bronzanu medalju kojoj se niko nije nadao. Ovoga puta sam na Svetsko prvenstvo krenula maksimalno spremna, ali isto toliko i rasterećena, bez bilo kakvog pritiska. Potajno priželjkujem da ću se naći na postolju i čuti konačno našu himnu“, preneo je Atletski savez Srbije njene reči pred početak kvalifikacija.

Nacionalna rekorderka je u ponedeljak otputovala u Peking, a sutra rano ujutru, u 4.20 po centralnoevropskom vremenu će nastupiti u kvalifikacijama.

Ukupno su prijavljene 34 atletičarke i one su razvrstane u dve grupe. Ivana Španović je u Grupi A. Norma za finale je 6,75 metara, odnosno 12 najboljih po rezultatu.

Rekord Ivane Španović je 6,98, koliko je skočila na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu. Najbolji skok na otvorenom joj je 6,88. Ona i Britanka Šara Proktor dele treći najbolji rezultat na svetu.

Finale skoka u dalj zakazano je za sutra u 13.20.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar